TM: Helsingin bensapumpuilla yleistynyt outo ilmiö keskellä viikkoa – tankkaamalla oikeaan aikaan voi säästää rahaa

Helsingin bensapumpuilla on tänä talvena yleistynyt ilmiö, jossa tiistaisin ja keskiviikkoisin bensa-asemien hinnat ponnahtavat yllättäen korkeammiksi, uutisoi Tekniikan Maailma. 

Tekniikan Maailman selvityksen mukaan bensa-asemien hinnat ponnahtavat roimasti ylöspäin yleensä tiistaisin, mutta viimeistään keskiviikkoisin. Eroa viikonlopun edullisiin hintoihin voi olla jopa 5-10 senttiä litralta.

Hintojen sopiminen on laitonta, joten Tekniikan Maailmassa epäilläänkin, että polttoaineen hintaan voivat vaikuttaa esimerkiksi arkipäivisin useammin käytetyt työsuhdeautot tai muut yritysautot. 

Polttoaineen hinnalla merkitystä omalla autollaan ajavalle

Täyttä autoetua saaville autoilijoille polttoaineen hinta on usein yhdentekevä.

Todennäköisesti työsuhdeautoilla tai muilla yritysautoilla ajavia on arkipäivisin viikonloppuja enemmän, jolloin myös bensa-asemien hinnat saattavat reagoida muutokseen. 

Jakelijat voivat siis keskittyä arkipäivisin saamaan parempaa katetta polttoaineestaan myymällä sitä työsuhde- ja työautoilijoille.

Viikonloppuisin omilla rahoillaan bensaa ostavat ovat tarkempia hinnasta, jolloin edullisimmille polttoaineasemille voi syntyä jopa jonoa, lehti selittää verkkosivuillaan. 

Lue myös:

    Uusimmat