Mainos

Tjäreborgin ostaneen liikemiehen tähtäimessä ainakin 10 hotellia Helsingin ulkopuolisessa Suomessa: "Keskitymme ensin suuriin kaupunkeihin"

1:55
Video: Petter Stordalen osti keskiviikkona 40 prosenttia matkailukonserni Vingistä, johon Tjäreborg ja sen pohjoismaiset sisaryhtiöt kuuluvat.

Norjalaisen hotellimoguli Petter Stordalenin tavoitteena on omistaa viidessä vuodessa 10–12 hotellia pääkaupunkiseudun ulkopuolisessa Suomessa, Stordalen kertoo STT:lle.

Hotellit voisivat sijaita suurilla kaupunkialueilla Tampereella, Turussa ja Oulussa.

– Tulemme tarjoamaan enemmän konseptihotelleja ja enemmän erilaisia kokemuksia vieraille perustuen pohjoismaisiin perinteisiin ja odotuksiin, hän sanoo.

Kesän suurinvestointina luksushotelli Kämp

Stordalen omistaa Pohjoismaiden suurimman hotelliketjun Nordic Choice Hotelsin. Suomeen yhtiö alkoi saapua syksyllä 2016, jolloin Helsingin Jätkäsaaressa avattiin Clarionin tornihotelli. Viime kesänä yhtiö osti muun muassa Helsingin luksushotelli Kämpin.

Nordic Choicen toimitusjohtaja Torgeir Silseth myöntää, että yhtiö keskittyi ensin Helsinkiin, kun se saapui Suomeen. Lappi ei toistaiseksi kuulu hotelliketjun laajentumissuunnitelmiin, vaikka yhtiö pitää aluetta silmällä.

– Se on luonnollisesti kiinnostava, mutta se on hyvin kausiluontoinen, joten keskitymme ensin suuriin kaupunkeihin, Silseth sanoo.

Ilmastonmuutos myös tapetilla

Keskiviikkona kerrottiin, että Stordalen ostaa 40 prosenttia matkailukonserni Vingistä, johon Tjäreborg ja sen pohjoismaiset sisaryhtiöt kuuluvat.

Stordalen ei usko, että lentäminen vähentyisi ilmastonmuutoskeskustelun myötä. Hän toivoo, että matkustamisen kuormittavuutta voidaan vähentää esimerkiksi polttoainetta säästävillä teknologioilla ja biopolttoaineilla.

– Norjassa muutos polttomoottoriautoista sähköautoihin tapahtui hyvin nopeasti. Vain muutaman hallituksen toimen ansiosta sähköautoja myytiin uskoakseni jo viime vuonna enemmän kuin perinteisiä autoja. 

Uutista täydennetty ja otsikkoa muutettu 31.10.2019 kello 14:07. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja