Mainos

Helsingin ökyhotellit eivät riitä norjalaiselle miljonäärille, joka janoaa lisää ostettavaa Suomesta: "Minusta tarvitsemme yhteensä 50 hotellia"

Nordic Choice Hotels -ketju omistaa Suomessa 15–16 hotellia. Nyt ketjun norjalaisomistaja haluaa yli kolminkertaistaa ketjun omistamien hotellien määrän Suomessa.

1:43
Vantaalainen hotelli täyttyi aikanaan koiravieraista.

Nordic Choice Hotels alkaa operoida Suomen suurinta hotellikokonaisuutta Helsinki-Vantaalla. Hotelliyhtiön omistaja Petter Stordalen etsii yhä lisää ostettavaa Suomesta.

Kiinteistökehitysyhtiö LAK Real Estate rakennuttaa Helsinki-Vantaan lentoasemalle hotellikokonaisuuden, josta tulee 700 huoneellaan Suomen suurin hotelli.

13-kerroksiseen rakennukseen tulee kaksi hotellikonseptia sekä kokous- ja konferenssipalvelut.

Rakentaminen alkaa ensi vuonna, ja hotelli avataan vuonna 2023. Kokonaisbudjetti on 120 miljoonaa euroa.

"Tavoitteemme ovat Suomessa korkealla"

Hotelleja alkaa operoida Nordic Choice Hotels, jonka omistaa norjalainen Petter Stordalen.

Elokuussa Stordalen kertoi ostaneensa Helsingistä kymmenen hotellia, muun muassa legendaarisen Kämpin sekä luksushotellin St. Georgen.

– Tavoitteemme Suomessa ovat korkealla. Meillä on nyt 15–16 hotellia täällä, minusta tarvitsemme yhteensä 50 hotellia. Jos toimisimme vain keskihintaluokassa, 20 hotellia riittäisi. Mutta koska meillä on kaikkea budget-hotelleista viiden tähden kohteisiin, tarvitsemme lisää.

Tulevan Helsinki-Vantaan hotellin rakennuttaa ja omistaa LAK Real Estate.

Stordalen on kiinnostunut kaikista tavoista toimia Suomen markkinoilla.

– Yhtiön tase on kunnossa, meillä on mahdollisuuksia ostaa lisää hotelleja. Minä ostan, rakennutan, johdan, vuokraan, teen mitä tahansa.

"Emme sulje mitään pois"

Kysyttäessä Stordalen vastaa olevansa kiinnostunut myös Lapista. Lapin turistikohteissa on sesonkiaikoina vaikea löytää vapaita huoneita. Koska sesonki on lyhyt, suuret hotelliyhtiöt ovat varovaisia investoinneissaan.

– Emme sulje mitään pois, Lappikin voi kiinnostaa. Jos meillä ei ole uutta hotellia Suomessa kahden, kolmen vuoden kuluttua, olemme tehneet jotain väärin.

– Emme ole listattu yhtiö, en tarvitse osinkoja, enkä vaadi samoja tunnuslukuja kuin pörssiyhtiöt. Tämä yhtiö on yksityisesti omistettu, meillä on vahva tase. Investoimme kaikki tulot uusiin hotelleihin tai vanhojen kunnostukseen. Tämä on elämääni.

Nordic Choice Hotels on Pohjoismaiden suurimpia hotelliketjuja. Yrityksellä on yli 200 hotellia ja 17 000 työntekijää Pohjoismaissa ja Baltiassa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja