Titanic-elokuvassa Rosen pelastanut puunpala myytiin huutokaupassa hurjaan hintaan

Titanic-elokuvassa Kate Winsletin näyttelemä Rose pelastuu uppoavasta laivasta puunpalaselle, joka on nyt huutokaupattu isolla summalla. 

Vuoden 1997 Titanic-elokuvassa Rosea (Kate Winslet) hengissä pitänyt, kelluva puunpala on myyty huutokaupassa 718 750 dollarilla, eli noin 663 510 eurolla. Titanic kertoo uppoamattomaksi mainostetusta Titanic-jättilaivasta, joka törmää jäävuoreen ja uppoaa. Matkan aikana rikas Rose ja köyhä Jack (Leonardo DiCaprio) rakastuvat toisiinsa. 

Puunpala, joka on osa ovenkarmia, myytiin rekvisiittojen ja pukujen huutokaupassa, jonka omistaa ravintola- ja lomakeskusketju Planet Hollywood. Se on tehty vuoden 1912 tragediasta pelastetun alkuperäisen romunpalasen mukaan. 

Rekvisiitta on herättänyt paljon keskustelua, kun on pohdittu, olisiko puunpalan päälle mahtunut myös Rosen rakastaja Jack, joka hukkui jääkylmään Atlantin valtamereen.

Titanicin ohjaaja James Cameron paljasti vuonna 2012 Mythbusters-ohjelman jaksossa, että hän saa päivittäin kymmeniä sähköposteja, joissa Rosea kutsutaan itsekkääksi, ja Jackia idiootiksi kohtauksen vuoksi. Hän on kuitenkin todennut, että Jackin oli kuoltava käsikirjoituksen mukaan.

Sittemmin Cameron on myös kertonut tehneensä perusteellisen rikosteknisen analyysin hypotermia-asiantuntijan kanssa kyseisestä kohtauksesta. Lopputulos oli, etteivät sekä Rose että Jack olisi voineet selviytyä, sillä puunpalanen ei olisi kestänyt molempien painoa. 

Huutokaupassa myytiin myös Indiana Jones ja tuomion temppeli -elokuvan ruoska 525 000 dollarilla, eli noin 485 000 eurolla, ja näyttelijä Toby Maguiren käyttämä Hämähäkkimiehen puku 125 000 dollarilla, eli noin 115 000 eurolla. Niin ikään Hohto-elokuvassa näyttelijä Jack Nicholsonin käyttämä kirves myytiin 125 000 dollarilla, eli noin 115 000 eurolla. 

Heritage Auctions -huutokauppayrityksen mukaan sunnuntaina 24. maaliskuuta päättynyt tilaisuus tuotti 15,68 miljoonaa dollaria, eli noin 14,47 miljoonaa euroa. Summa tekee siitä yhden menestyksekkäimmistä rekvisiitta- ja pukukokoelmien myynneistä. 

Lähde: BBC

Lue myös:

    Uusimmat