Tinder aikoo sallia käyttäjien tekemät taustaselvitykset deittiehdokkaille

MTV Uutiset kokeili miltä Tinder näyttää 69-vuotiaan Tertun silmin 4:11
Katso myös: MTV Uutiset kokeili miltä Tinder näyttää 69-vuotiaan Tertun silmin – seurauksena tuhansia yhteydenottoja

Taustaselvitykseen tarvitaan vain henkilön nimi ja puhelinnumero.

Jatkossa et tarvitsee ystävääsi leikkimään FBI-agenttia, kun haluatte saada selville kaiken tulevasta treffikumppanistasi.

Tinder ja muut Match Groupin omistamat treffialustat sallivat pian käyttäjiensä suorittaa taustatarkastuksia deittiehdokkaille.

Match Groupin turvallisuuspäällikkö Tracey Breeden kertoo Yahoo Newsille ominaisuuden olevan ensimmäinen alallaan.

– Treffiteollisuudessa ei ole ollut aiemmin mitään taustan tarkistusvaihtoehtoja.

Yhtiö on ilmoittanut investoivansa Garboon, joka on voittoa tavoittelematon järjestö. Garbon avulla käyttäjät voivat suorittaa taustatarkastuksia etunimen ja puhelinnumeron tai henkilön koko nimen avulla. 

Tarkastuksista selviää, onko mahdollisella treffikumppanilla rikosrekisteri tai muita tuomioistuimen määräyksiä, kuten lähestymiskielto. 

Hinta ei vielä tiedossa

Garbo vetää linjan kuitenkin huumausainerikoksiin liittyen. Heidän sivuillaan kerrotaan, että rikosoikeusjärjestelmää on käytetty huumausaineiden hallussapidon seurantaan sellaisella tavalla, joka näkyy systeemissä eriarvoisuutena vuosikymmenien ajan.

Kaikkia yksityiskohtia ei ole vielä viimeistelty, mukaan lukien hintaa, mutta taustan tarkistamista kokeillaan Tinderissä lähikuukausina. Myöhemmin se otetaan todennäköisesti käyttöön yrityksen muissa sovelluksissa, joihin kuuluvat OkCupid, Hinge ja Match.

Ominaisuudelle on kysyntää, sillä vuoden 2019 raportissa todettiin, että romantiikkaan liittyvät petokset olivat kalleimpia petosmuotoja.

Deittisovellukset ovat myös toimineet väkivaltaisille rikollisille alustana metsästää uhreja. Esimerkiksi kolme vuotta sitten nebraskalaismiestä syytettiin Tinderistä löytämänsä 24-vuotiaan naisen törkeästä murhasta.

Lue myös:

    Uusimmat