Mainos

Timo Soini avautuu blogissaan aborttikohusta: "Suomessa saa olla mitä mieltä tahansa, paitsi eri mieltä"

Sinisten kansanedustaja, ulkoministeri Timo Soini on ottanut uudessa blogissaan kantaa hänen ympärillään kuohuvaan aborttikohuun.

Kohu sai alkunsa viime viikolla, kun Timo Soini iloitsi blogikirjoituksessaan siitä, että Argentiinan senaatti ei hyväksynyt abortin laillistamista maassa.

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto vaatii tänään Soinin eroa. Hänen mukaansa Soinin aborttipuheet ovat ristiriidassa Suomen ulkopoliittisen linjan kanssa.

Pääministeri Juha Sipilän mukaan asiasta on jo puhuttu niin Soinin itsensä kuin myös kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon ja sinisten puheenjohtajan Sampo Terhon kanssa.

Soini kirjoitti tämänpäiväisessa blogissaan toimittaja ”Tollo Hilppasta”, jonka pitäisi "kaiken järjen mukaan puolustaa sanan-, mielipiteen- ja uskonnonvapautta viimeiseen asti", mutta joka ei (ilmeisesti) näin tee.

"Veikko Vennamo oli sananvapauden sankari"

Soini kertoo blogissaan myös jatkosuunnitelmistaan, joista hän ei halua vielä avautua.

– Omasta ehdokkuudesta en sano yhtään mitään. Ei Siniset minun varassani ole. Se elää, jos on elinvoimainen. Oma päätös voi mennä pitkällekin. Mikäs kiire tässä on? Valmiissa maailmassa.

Soini uskoo, että hänellä on vielä ”muutamia hyviä vuosia jäljellä, jos Luoja suo”.

– Toivon, että suo. Olen ensi keväänä 57 vuotta. Sen ikäisenä Veikko Vennamo johdatti SMP:n suureen vaalivoittoon. Vennamo oli sananvapauden sankari aikana, jolloin poliittinen kuorolaulu Neuvostokommunismin ja Presidentti Urho Kekkosen suhteen oli sääntö ja poikkeukset tunsivat seuraukset nahoissaan. Tollo Hilpat loistivat poissaolollaan.

"Kaikista kovin huuto on Äänetön huuto"

Nyky-Suomessa saa Soinin mielestä olla mitä mieltä tahansa, ”paitsi eri mieltä”.

– Politiikka. Se on sekaisin meillä ja muualla. Tahallinen väärinymmärtäminen, mielensäpahoittaminen ja suorat valheet toisten motiiveista esitetään vailla häpeän häivää.

Soini kiittää vielä saamastaan kansan tuesta ”koskien ajankohtaisia asioita”.

– En ole vastaavaa empatiaa kokenut politiikkahommissa. Ja kokemusta ei ihan vähän ole. Kaikista kovin huuto on Äänetön huuto. Eikä se tule minusta.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja