Keihään EM-mitalistit kisaavat Timanttiliigassa, suomalaiset loistavat poissaolollaan – Mertaranta: ”Tämä on katastrofaalinen tilanne"

Yleisurheilun Timanttiliiga jatkuu tänään lauantaina Englannin Birminghamissa. C Moren selostaja Antero Mertaranta nostaa esille illan kolme suurinta helmeä.

Videolla kuvaa Berliinin EM-kisojen miesten keihään finaalista.

Päivän mielenkiintoisimmiksi kilpailuiksi Mertaranta nostaa naisten 200 metrin ja miesten 100 metrin juoksut sekä miesten keihäskilpailun.

Naisten 200 m

– Siinä juostaan ensi vuoden MM-kisojen finaalin tasoinen juoksu. Aivan loistava juoksu tulossa ja mikä parasta, kotimaisemissaan juokseva Iso-Britannian Dina Asher-Smith on tällä hetkellä maailman nopein nainen, kun lasketaan 100 metriä ja 200 metriä yhteen. Kun lisätään vielä Shaunae Miller-Uibo ja Dafne Schippers, niin tullaan näkemään useampia alle 22 sekunnin alituksia, jos olosuhteet ovat kohdallaan.

– Tästähän puuttuu vain Elaine Thompson, jos mietitään ensi vuoden MM-kisoja.

Miesten 100 m

– Kun tarjolla ovat etunenässä Noah Lyles ja Christian Coleman sekä kaksi kovaa brittiä EM-kisoista Zharnel Hughes ja Reece Prescod, satanen tulee olemaan todella kova. Eurooppa vastaan muu maailma. Muuhun maailmaan voi laskea useita muitakin kavereita riippuen siitä, miten alkuerät sujuvat.

– Yksinkertaisesti pointti on se, kuka on maailman nopein mies 100 metrin juoksija? Löytyykö se Euroopasta vai maailmalta?

Miesten keihäs

Miesten keihäskilpailussa nähdään EM-kisoissa mitaleille heittänyt kolmikko Thomas Röhler, Magnus Kirt ja Andreas Hofmann. Yhtäkään suomalaista ei kuitenkaan kilpailussa nähdä, mikä saa Mertarannan todella huolestuneeksi.

– Tämä on katastrofaalinen tilanne suomalaisen keihäänheiton kannalta. Varmaan historian ensimmäinen kausi, kun suomalaisia keihäänheittäjiä ei nähdä Timanttiliigan kisoissa. Se on mykistävän huono juttu. Tämä on historiallisen kammottava tilanne, kun meillä ei ole heittäjiä tarjota kilpailuun, jossa maailman parhaat aina kohtaavat.

– Se on ollut meidän paraatilaji vuosikymmeniä. Se historia, mikä meillä on ja mikä historia meillä on Timanttiliigassa. Totta kai tässä on loukkaantumisia ja muuta, mutta siitä huolimatta se vetää todella hiljaiseksi.

– Meillä on tällä hetkellä tasan kaksi heittäjää. Miten meidän keihäänheiton tulee käymään tulevaisuudessa, Mertaranta pohtii.

TV-ohjelmat: Yleisurheilu

    Ei tulevia TV-esityksiä

    Tässä lajissa ei ole tiedossa olevia TV-esityksiä seuraavan kolmen kuukauden aikana.

  • Lisää TV-lähetyksiä

Lue myös:

    Uusimmat