Mainos

"Dramaattisia eroja ei enää tehdä" – lauantain Timanttiliigasta loistava vertailupohja EM-kisoihin

0:54

Yleisurheilun Timanttiliigan osakilpailun kautta voidaan ennakoida jo vahvasti lähestyviä Berliinin EM-kisoja. Timanttiliiga jatkuu tänään lauantaina Lontoossa.

Videolla Magnus Kirt hätyytteli 90-metristä heittoa Timanttiliigan Rabatin osakilpailusta. 

MAINOS

Timanttiliiga vain C Morella!

Kaikki Timanttiliigan osakilpailut nähdään suorina lähetyksinä C Moren suoratoistopalvelussa. 

C Moren sivuille pääset tästä

Selostaja Antero Mertaranta huomauttaa, että Lontoon Timanttiliigan osakilpailusta saadaan erinomainen vertailupohja Berliinin elokuussa koittaviin EM-kisoihin.

– Lontoossa on hyvä seurata, millaista tulosta tehdään, kun ollaan jo niin lähellä EM-kisoja. Suomalaisittain keskustellaan muutaman urheilijan menestysmahdollisuuksista EM-kisoissa, nyt saadaan hyvä vertailupohja, Mertaranta huomauttaa.

– Tietysti lajikattaus ei ole täysi vastaava, mutta se tiedetään, ettei tuloksissa tule tapahtumaan dramaattisen isoja asioita muutaman viikon aikana. Mitä nyt nähdään eurooppalaisten urheilijoiden osalta, on helppo ynnätä yhteen, mitä tapahtuu EM-kisoissa.

Antero Mertaranta nostaa esille lauantain Lontoon Timanttiliigan osakilpailun helmet.

1) Brittien pikajuoksuvoima miesten sadalla metrillä

– Briteillä on loistavia sprinttereitä, kuten Zharnel Hughes, Adam Gemili, Ojie Edoburun ja myös Harry Aikines-Aryeetey. Tähän lisätään lauantain kisassa nimet Ronnie Baker, Christian Coleman ja Michael Rodgers. Toistaiseksi tällä kaudella on nähty vasta muutamia napakoita satasen kilpailuita, mutta nyt voisi olettaa tulevan kovatasoinen finaali.

– Tähän liittyen voidaan vertailla brittipikajuoksijoiden suoritusta jo EM-kisojen jälkeisiä isoja kisoja eli MM-kisoja ja olympialaisia ajatellen. Briteillä tulee olemaan aivan huikea pikaviestijoukkue, jos nämä kaikki kundit pysyvät terveinä. Ilman haavereita he ovat EM-kisoissa aivan lyömätön joukkue. Myöhemmin he tulevat haastamaan Yhdysvallat, jolla on jo nuorennusleikkaus menossa. Jamaika olisi jo täysin jaloissa.

2) Aidoissa häikäissyt Samba mukana miesten 400 metrillä

– Pääpointti 400 metrille on, että Abderrahman Samba on mukana. Hän on aidoissa takonut kaikkien aikojen kakkosajan, eli on ollut aivan huikaisevassa kunnossa. Samba on kenties yleisurheilun tämän kauden paras väriläiskä ja tuloksentekijä.

– Nyt odotan mielenkiinnolla, mikä hänen todellinen kuntonsa on 400 metrillä. Kaverin ennätys on 400 metrillä vain 45,47. Aitaennätystään hän on parantanut tämän kauden aikana 1,3 sekuntia, joka on hämmästyttävä kehitys. Nyt on mielenkiintoista nähdä, mikä hänen juoksuvoimansa on. Mielestäni se on jotain ihan muuta kuin 45,47. Täytyy kuitenkin muistaa, että puhutaan hänen osaltaan nuoresta kaverista (22 v), ja että hän on kilpaillut paljon. Se tuo vähän kysymysmerkkejä, mutta miesten 400 metriä on ehdottomasti lauantai-iltapäivän helmi.

– Mukana kisassa ovat myös qatarilainen Abdalelah Haroun, jamaikalainen Nathon Allen, jotka molemmat ovat olleet ratakierroksella todella hyviä.

3) Haastetaanko "professori" seiväshypyssä?

– "Professori" Renaud Lavillenie on EM-kisoissa ensimmäistä kertaa erittäin kovan haasteen edessä. Ennenkin hän on ollut EM-kisoissa kovien haasteiden edessä, kun mukana ovat olleet puolalaiset hyppääjät Paweł Wojciechowski ja Piotr Lisek. Kaikkiaan viime vuodet Lavillenie on ollut täysin ylivoimainen.

– Haastajista haluaisin kiinnittää huomion ruotsalaiseen Armand Duplantikseen, joka oli alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa odotetusti häikäisevän ylivoimainen. Hän nosti riman kuuluisaan kutosella alkavaan korkeuteen, mitä koko maailma hämmästeli. Okei, tässä tapauksessa se oli vielä PR-temppu.

– Duplantis on valovoimaisimpia urheilijoita maailmassa tällä hetkellä. Nuoren miehen ikä ja tulokset suhteessa siihen kertovat, millaisesta lahjakkuudesta puhutaan. Duplantis on kenties maailman johtavin lahjakkuus tällä hetkellä.

– Tähän, kun lisätään seiväskisassa mukana olevat Sam Kendricks ja Shawn Barber, niin olosuhteista riippuen tullaan näkemään korkeatasoinen kilpailu.

C More esittää lauantaina 21.7. klo 17-19 Lontoon Timanttiliigan osakilpailun. Sunnuntaina 22.7. Lontoon Timanttiliigassa kilpaillaan kello 16-18.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.