”Hittoon kaikki muut kisat” – Timanttiliigassa kovatasoinen keihäskilpailu, mutta suomalaiset ovat poissa

Oslossa kisataan torstai-iltana Timanttiliigan osakilpailu. C Moren selostaja Antero Mertaranta harmittelee, ettei kovassa keihäskisassa ole suomalaisia mukana.

Timanttiliigassa kisataan kauden viides osakilpailu. Mertarannan mukaan Oslon illassa nähdään kovatasoinen keihäskilpailu, jossa on mukana lähes kaikki maailman huiput.

Suomalaisia ei ole kuitenkaan mukana.

– Maailman huipuista puuttuu vain Keshorn Walcott. Jos tällaista kisaa tarjotaan tänä kesänä esimerkiksi Oliver Helanderille, hittoon ne kaikki muut kisat ja sinne vaan. Se on ainoa tapa ja ainoa paikka kilpailla kansainvälisesti, Mertaranta painottaa.

Suomi onkin jäänyt keihästuotannossaan hieman muusta maailmasta jälkeen. Helander on nousemassa 90 metrin mieheksi, mikäli kehitys etenee suotuisasti.

Kokeneet konkarit Antti Ruuskanen ja Tero Pitkämäki eivät ole vielä avanneet kisakauttaan, mutta heidän tulevasta heittotasostakaan ei ole takeita. 

Muista keihäänheittäjistä ei ole vielä taistelemaan Euroopan huippujen kanssa – saatikka maailman huippujen.

– Iso kuva on sellainen, että maailman parasta keihäsviihdettä on tarjolla ja valitettavasti Suomi on hieman jälkijunassa, jätkien hyvistä heitoista Turussa huolimatta. Monia asioita mietitään ja tehdään ja (Toni) Kuuselan parit heitot Turussa olivat tosi hienoja, mutta olisin tosi varovainen lähtemään keulimiseen hänen kohdallaan, Mertaranta puntaroi.

Vaikka suomalaisia ei Oslossa nähdäkään, Mertaranta nostaa pari heittäjää, joita kannattaa seurata illan osakilpailussa.

Johannes Vetterin ensimmäinen kisa on tietysti iso asia. Magnus Kirtistä on tullut maailman johtava keihäänheittäjä, jatkuuko sama buumi myös Oslossa? Ja mikä on maailman ykkösmiehen Andreas Hofmannin vastaus?

Muut suomalaisheittäjät

Niin, ne muut suomalaiset keihäänheittäjät.

Kuusela heitti tiistaina Paavo Nurmi Gamesissa mainiosti, mutta hän on vasta tuloillaan kohti Euroopan huippua.

Antti Ruuskasen piti aloittaa kilpailukautensa Turussa, mutta ei lopulta pystynyt osallistumaan kisaan vamman takia.

– Ihmettelen, jos hän heittää viikonloppuna jossain, kun ei heittänyt Turussa. Ihmettelen suuresti, jos kyseessä on joku lähentäjävamma, Mertaranta toteaa.

Toinen suomalaisten jokavuotinen menestystoivo on Tero Pitkämäki.

36-vuotiaan heittäjän polvi hajosi viime vuonna kesällä, eikä hän ole vielä kisakunnossa. Mertaranta kertoo, että jutteli Pitkämäen managerin Tero Heiskan kanssa Turussa.

– Tero harjoittelee tällä hetkellä täysillä, mutta hermotuksessa ja tämän tyyppisissä asioissa on vielä hakemista. Jossain näytti jo skeanaariota, ettei hän heittäisi koko kaudella, tällaista hän (Heiska) ei minulle sanonut. Tarkoitus on heittää tänä kesänä, mutta milloin se tapahtuu, sitä ei olla päätetty, Mertaranta kertoo Heiskan todenneen hänelle. 

Oslon osakilpailu kisataan tänään torstaina klo 21.00 alkaen. Kisaa voit seurata C More Sport 1 -kanavalta. 

Lue myös:

    Uusimmat