Tilastokeskus: Näin paljon vuokrat nousivat vuonna 2012

Tilastokeskuksen laatima vuokrien vuositilasto paljastaa, että vuokrien hinnoissa on jälleen nähtävissä nousua.

Asuinhuoneistojen vuokrat nousivat vuonna 2012 keskimäärin 3,7 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Vapaarahoitteisten vuokra-asuntojen vuokrat kohosivat koko maassa keskimäärin 3,8 prosenttia. Pääkaupunkiseudulla vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat kohosivat 4,7 prosenttia ja muualla maassa 3,2 prosenttia. ARA-asuntojen vuokrat nousivat koko maassa 3,6 prosenttia.

Keskineliövuokra vapaarahoitteisessa asunnossa oli 11,98 euroa neliöltä koko maassa. Pääkaupunkiseudulla keskineliövuokra vapaarahoitteisessa asunnossa oli 15,33 euroa neliöltä ja muualla maassa 10,36 euroa neliöltä. ARA-asuntojen keskineliövuokra oli 10,25 euroa koko maassa. Pääkaupunkiseudulla keskineliövuokra ARA-asunnoissa oli 11,26 euroa ja muualla maassa 9,72 euroa.

Vapaarahoitteisten vuokra-asuntojen vuokrien nousu:

Helsinki 4,9 prosenttia

Espoo 4,4 prosenttia

Kuopio 4,2 prosenttia

Vantaa 3,8 prosenttia

Lahti 3,4 prosenttia

Turku 3,2 prosenttia

Tampere 2,6 prosenttia

Jyväskylä 2,9 prosenttia

Tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen laatimasta vuokrien vuositilastosta. Tilasto perustuu työvoimatutkimuksen yhteydessä kerättävään haastatteluaineistoon ja Kansaneläkelaitoksen asumistukirekisterin tietoihin. Vuokratilastossa on mukana noin 248 000 vuokra-asuntoa.

VASTAA KYSELYYN:


LUE MYÖS:


Hannakaisa Taskinen / Jokakoti.fi

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja