TikTok-trendi paljasti oudon asian miehistä: Miksi ihmeessä miehet ajattelevat niin usein Rooman valtakuntaa?

Roomalla syntymäpäiväjuhla: Barbaarit ottivat mittaa legioonalaisista 0:39
KATSO MYÖS: Vuosi 753 ennen ajanlaskun alkua, oletko se sinä? Rooman syntymäpäivää juhlittiin gladiaattoritaistelunäytöksellä.

Kaikki tietävät Rooman valtakunnan historian ja sen perinnön, mutta ilmeisesti erityisesti miehet ajattelevat tuota valtakuntaa hämmentävän usein.

Tuore TikTok-trendi on patistanut naisia kysymään elämänsä miehiltä, kuinka usein miehet ajattelevat Rooman valtakuntaa.

Aviomiehet, poikaystävät, isät ja ystävät paljastivat sovellukseen ladatuissa videoissa ajatustensa ajelehtivan Roomaan useasti viikossa, ellei jopa päivittäin. 

Voit vastata artikkelin lopussa kyselyyn, kuinka usein ajankohta pulpahtaa omaan mieleesi.

Fox News haastatteli National Geographicin historialehden päätoimittaja Amy Briggsiä siitä, miksi miesten ajatuksia valtaa juuri Rooman valtakunta.

Miksi juuri miehet ovat kiinnostuneita Rooman valtakunnasta?

Amy Briggsin mukaan kiinnostus Rooman valtakuntaan pitää otteessaan yhä tuhansien vuosien jälkeenkin.

– Uskon, että niin moni roomalaisista saavutuksista resonoi edelleen, koska voimme edelleen nähdä niin monia niistä ja olla vuorovaikutuksessa niiden kanssa – akveduktit, tiet, monumentit, temppelit, teatterit ja stadionit, taideteokset ja kirjallisuus, Briggs listaa.

Kyseessä ei ole mikään kadonnut kaupunki tai kansakunta, vaan kulttuuri, jonka jäännökset vain odottavat tutkimista.

Briggs uskoo, että juuri miehet ovat kiinnostuneita Rooman valtakunnasta, koska he ovat luonnostaan kiinnostuneita insinööritaidosta ja armeijasta – joita kumpaakin Roomassa riitti kerrakseen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

TikTok-käyttäjä Allie Ninfo kysyy yllä olevalla videolta poikaystävältään, kuinka usein tämä ajattelee Rooman valtakuntaa.

Yli kolme miljoonaa kertaa katsotulla videolla poikaystävä myöntää ajattelevansa Roomaa noin 2–3 kertaa viikossa. 

– Paljon siistejä juttuja tapahtui silloin. Minulla on Marcus Aureliuksen kirja, yritän katsoa jatkuvasti dokumentteja aiheesta. Se on mahtavaa, poikaystävä toteaa ja kertoo ajatelleensa Rooman valtakuntaa siitä asti, kun oli teini-ikäinen.

Aikakausi pullollaan hyviä tarinoita

Historia-asiantuntija Amy Briggsin mukaan roomalaisen kulttuuriin saavutettavuus on myös yksi tekijä, mikä pitää sen ihmisten mielissä.

– Tuon ajan materiaalista ei ole pulaa kulutettavaksi. Roomalaiset miehet pitivät kirjoittamisesta, ja he tekivät sitä paljon, Briggs toteaa.

Briggsin mukaan Rooman valtakunta olikin pullollaan "hyviä tarinoita", jotka ovat päätyneet niin televisioon kuin elokuvateattereihinkin. Briggs listaa esimerkkeinä Ben-Hurin, Kleopatran, Gladiaattorin sekä HBO-sarjan Rome.

– Ja mielestäni se on sitäkin vakuuttavampaa, koska sitä ei ole keksitty. Se todella tapahtui, Briggs summaa.

Lähde: Fox News

Lue myös:

    Uusimmat