Mainos

Sääonni ei suosi loman aloittajia: Ensi viikolla sateita – milloin lämpenee uudelleen?

Sää viilenee viikonloppuna. Ensi viikon ennustekartoilla on myös sateita.

Säätyyppi muuttuu täysin viikonlopuksi, kun kylmää ilmaa virtaa Suomeen. Lauantain lämpötilat ovat etelässä ylimmillään 15-18 astetta, maan keskivaiheilla 10-15 ja pohjoisessa 6-10 astetta. Päivällä Pohjois- ja Itä-Suomessa tulee sadekuuroja, Keski- ja Pohjois-Lapissa voi sataa myös räntää tai lunta. Päivän koleutta lisää luoteistuuli. Sunnuntai on lauantaita viileämpi ja sateisempi.

Sää jatkuu vilpoisena ensi viikon alussa.

– Ensi viikko on tavanomaista viileämpi eteläisintä Suomea lukuun ottamatta koko maassa. Ensi viikolla Suomi kuuluu matalapaineen alueeseen, sateita on liikkeellä, sanoo MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen.

Maanantai on kuitenkin suuressa osassa maata poutainen. Sateita saadaan todennäköisesti vain osassa Lappia ja itärajalla. Pilvisyys on runsasta pohjoisessa ja vaihtelevaa Etelä- ja Keski-Suomessa. Lämpimintä on Lounais-Suomessa, missä on ylimmillään noin 18 astetta, muualla maassa lämpötilat vaihtelevat enimmäkseen 8 ja 15 asteen välillä.

– Tämän hetken ennusteen mukaan tiistaina länteen ja pohjoiseen saapuu sadealue, joka kulkee illan aikana maan yli itään. Saderintaman etupuolella etelässä ja idässä päivä on ainakin osin aurinkoinen. Lämpötila vaihtelee etelän paristakymmenestä asteesta maan keskivaiheiden 12-18 asteeseen ja Lapissa on alle kymmenen astetta.

"Uutta hellejaksoa ei ainakaan heti näköpiirissä"

Ensi viikko etenee tiistain jälkeen todennäköisesti epävakaisessa säässä. Ajoittain sataa, ajoittain paistaa.

– Tulossa on sadekuurojen sävyttämiä päiviä, mutta kyse ei kuitenkaan ole laajoista sadealueista. Keskiviikko ja torstai saattavat olla viikon viileimpiä päiviä, jolloin lämpötila on 10-15 asteessa koko maassa.

Tämän hetken ennusteen mukaan viikon loppupuolella on nähtävissä käänne vähän lämpimämpään suuntaan.

– Lounaasta saapuva matalapaine tuo mukanaan tuulahduksen lämpimämpää ilmaa. Lämpötila nousee sateiden mukana takaisin kesäkuun alun tyypillisiin lukemiin, etelässä noin 20 asteeseen, maan keskivaiheilla 15-20 ja pohjoisessa hieman alle 15 asteeseen. Uutta hellejaksoa ei kuitenkaan ole ainakaan heti näköpiirissä, ennustaa Miina Manninen.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.