Mainos

Ensi viikon sää: Alkuun kevätlämpöä – loppuviikolla kunnon vesi- ja lumisateita

Ensi viikko alkaa poutaisena ja melko lämpimänä. Loppuviikolla sateet yleistyvät. Pohjoiseen ennustetaan vielä lumisateita.

Lauantai on tulevan viikonlopun aurinkoisempi ja lämpimämpi päivä. Pohjois-Suomen itäosassa tulee kuitenkin sateita, enimmäkseen vetenä. Muualla maassa on poutaa, laajoilla alueilla myös aurinkoista.

– Etelä- ja Keski-Suomessa aurinko paistaa suurimman osan päivää. Länteen pyrkii lännestä ohutta yläpilveä, itärajalla on kumpupilviä. Lauantain ylimmät lämpötilat ovat lännessä ja etelässä 6-9 astetta, ehkä jopa kymmenen astetta, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen.

Idässä lämpötilat ovat viiden asteen molemmin puolin, pohjoisessa on 1-3 plusastetta.

Jo sunnuntain vastaisena yönä seuraava sadealue saapuu länteen.

– Sunnuntaina aamulla sateen olomuoto vaihtelee rännän ja veden välillä, päivällä sataa vettä. Sadealue liikkuu päivän aikana Länsi-Suomen yli kohti itää ja heikkenee. Itä-Suomessa on päivällä vaihtelevaa pilvisyyttä, eikä saderintama välttämättä pääse sinne asti. Pohjoisessa sää on enimmäkseen poutaista. Lämpötilat ovat sunnuntaina Etelä- ja Keski-Suomen aurinkoisilla alueilla 6-10 asteessa, pilvisillä alueilla viiden asteen vaiheilla. Pohjoisessa ollaan muutama aste plussalla.

Ensi viikko alkaa laajalti poutaisena

Ensi viikon maanantaina ja tiistaina Suomen yllä on korkeapaineen selänne.

– Sää on poutaista lähes koko maassa, aurinkokin paistaa monin paikoin. Yöpakkasia on edelleen. Päivisin lämpötilat vaihtelevat etelän ja lännen jopa kymmenestä plusasteesta Pohjois-Lapin muutamaan plusasteeseen.

Tiistai-iltana pilvisyys lisääntyy lännestä alkaen.

– Viikon ensimmäinen sadealue saapuu meille keskiviikkona. Sään ennustettavuus kuitenkin heikkenee tässä kohdassa. Todennäköisesti keskiviikkona meille tulee heikko sadealue, pohjoisessa sade on lunta, sanoo Miina Manninen.

Loppuviikolla lisää sadealueita näyttäisi olevan tulossa.

– Torstain vastaisena yönä tai torstaina voi alkaa kunnon pommitus. Tämän hetken ennusteen mukaan voimakas sadealue kulkee Suomen yli itään. Etelässä sadealue menee yli vetenä, pohjoiseen voi tulla vielä kunnon lumipyry. Lämpötilat ovat etelässä viiden plusasteen vaiheilla, pohjoisessa lähellä nollaa, ennemmin kuitenkin plussan kuin miinuksen puolella, toteaa Miina Manninen.

Sää näyttää jatkuvan ensi viikon loppupuolella nopeasti vaihtelevana, kun matalapaineet tuovat sateita.

– Sadealueiden välissä ehtii pilkahtaa aurinko. Päivälämpötilat ovat koko maassa plussalla, Etelä- ja Keski-Suomessa voi olla auringossa kymmenen plusastetta. Selkeässä säässä on yhä yöpakkasia, pilvisessä ei.

Ensi viikko on hieman ajankohdan keskimääräisiä lukemia lämpimämpi koko maassa.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.