Tiina tuunasi miehelleen sipsipurkeista kaikkien aikojen olutjoulukalenterin: "Jos ukko ei arvosta, niin todella suutun ja juon kaljat itse"

Varoitus, sisältää sipsipaljastuksia! Avasimme sipsijoulukalenterin kaikki 31 luukkua 2:40
Videolta voit katsoa, mitä kaikkea tämän joulun hitti, sipsijoulukalenteri, pitää sisällään!

Tiinan tuunaama joulukalenteri ihastuttaa. 

Joulukalenterit eivät todellakaan ole vain perheen pienimpien juttu. Sen todisti helsinkiläinen Tiina Kostjala, joka askarteli miehelleen sipsipurkeista erikoisoluita sisältävän joulukalenterin. 

–  Nyt se on valmis! Nimittäin kuusenmuotoinen, Pringles-purkeista tehty olutjoulukalenteri kihlatulleni, Tiina Kostjala iloitsi Facebookin suositussa jouluryhmässä.


Tiina kertoo MTV:lle bonganneensa idean joskus kauan aikaa sitten jostain joulu- tai askarteluryhmästä. Monet muutkin ovat hyödyntäneet juurikin Pringles-purkkeja kalentereidensa väsäämisessä. 

–  Olen nyt pari edellistä joulua tehnyt kihlatulleni itse kalenterin, joten oli selvää, että teen sellaisen tänäkin vuonna. Muruseni ilmaisi sitten toiveensa oluita sisältävästä kalenterista. Siitä sain idean, että alanpas keräämään Pringles-purkkeja ja tekaisen tällaisen kalenterin, minkä silloin näin jonkun toisen tehneen. Se vaikutti nerokkaalta tavalta hyödyntää sipsipurkkeja.

"Hanki viisi kertaa enemmän kuumaliimaa kuin luulit tarvitsevasi"

Kalenterin rakentaminen ei ollut aivan niin yksinkertaista kuin voisi luulla. Ensimmäiseksi oli pohdittava vakavasti sitä, pystyykö itse syömään 24 sipsipurkillista saadakseen tarvittavat rakennusmateriaalit kalenteria varten.

– Ennen kuin alat tekemään, hanki viisi kertaa enemmän kuumaliimaa kuin luulit tarvitsevasi. Hankkiessasi Pringles-purkkeja, hyödynnä alueesi roskalava- ja kirppisryhmät, ellet halua tyhjentää 24 sipsipurkkia itse. Minä tein näin ja sain eräältä ihanalta ihmiseltä kaikki purkit lahjoituksena. Hän oli kerännyt niitä eri kohteista ja toi ne vielä kotiovelleni! Ei siis tarvinnut syödä sipsejä.

Vaikka rakennusmateriaaleihin ei kulunutkaan Tiinalta juurikaan rahaa, sisälle piilotettaviin erikoisoluihin kahisevaa kului sitäkin enemmän. Tiina kertoo, ettei olisi oikeastaan halunnut edes laskea lopullista hintaa, mutta teki sen lopulta. 

–  Oluet Alkosta maksoivat noin 130 euroa. Lisäksi hommasin numerotarrat, kultaisen ja mustan voimapaperin, nauhat, liimat... yhteensä sain tähän uppoamaan ehkä noin 170 euroa. Eli jos ukko ei arvosta, niin todella suutun ja juon kaljat itse, Tiina kirjoitti Facebookissa hieman pilke silmäkulmassa.

Kalenteria voi hyödyntää tulevinakin vuosina

Onni tosin on, että tätä joulukalenteria voi hyödyntää tulevinakin vuosina. Tiina muistuttaa, ettei sisälle tarvitse laittaa joka vuosi oluita, vaan purkkeihin mahtuu mitä tahansa muutakin, vaikka porkkanoita. 

Tämän vuoden kalenteri kuitenkin sisältää tarkoin mietyttyjä erikoisoluita.

–  Sisällä on siis vähän parempia oluita, joiden ostamiseen sain eräältä tutultani apua, koska itsehän en ymmärrä oluista yhtään mitään. Niillä spekseillä mentiin, että oluen piti olla tummaa, ja koska mieheni on perso makealle ja rakastaa kahvia, niin jotain sellaista makumaailmaa oli mukailtava. 

Nyt näyttäisi siltä, että Tiinan mies toden totta osaa arvostaa tulevaa joulukalenteriansa.

–  Hän näki kalenterin viime viikonloppuna ja oli kyllä myyty. Ei tarvitse siis juoda oluita itse, Tiina nauraa.

Oletko aina syönyt Pringlesejä väärin? Katso videolta oikea tapa!

Oletko aina syönyt Pringlesejä väärin? 0:41

Lue myös:

    Uusimmat