Mainos

Tietosuojavaltuutettu vaatii sähköpostille pelisääntöjä

Tietosuojavaltuutettu vaatii sähköpostin käytölle selkeitä pelisääntöjä, koska sähköposti mahdollistaa työntekijöiden käyttäytymisen tarkkailun.

Sähköpostijärjestelmä voi joissain tapauksissa olla henkilörekisteri, jolloin rekisterinpitäjän on myös noudatettava henkilörekisterilakia. Tietosuojavaltuutetun mielestä liikenneministeriön ja oikeusministeriön pitäisi selkeyttää lainsäädäntöä tässä asiassa.

Sähköposti voi olla henkilörekisteri, jos työnantajalla on mahdollisuus saada tietoja sen käytöstä, viestin sisällöstä, lähettäjistä tai vastaanottajista. Myös silloin, kun se annetaan työntekijän käyttöön työvälineeksi ja sisältää tiedot työntekijöiden käyttäjätiedoista, häneen liittyvistä käyttökirjanpidosta ja käyttäjäkohtaisessa hakemistossa säilytettävistä sanomista.

Tietosuojavaltuutetun mielestä olisi päätettävä, voidaanko sähköpostia käyttää henkilökohtaiseen viestintään, joka ei liity työtehtäviin. Samoin olisi määriteltävä, mitä tehdään silloin, kun palvelusuhde on päättymässä. Myös sähköpostijärjestelmän vastuuhenkilöiden vaitiolovelvollisuutta on korostettava.

Tietosuojavaltuutettu otti kantaa asiaan sen jälkeen, kun eräs Metsähallituksen toimihenkilö oli tehnyt kyselyn asiasta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.