Mainos

TietoEnatorin voitto kaventui

TietoEnatorin tulos jäi heikommaksi kuin viime vuonna. Yhtiön mukaan tuotteiden kysyntä on kuitenkin hyvää, mutta suuret asiakkaat ovat hyvin hintatietoisia.

Tietotekniikan palveluyrityksen TietoEnatorin alkuvuoden tulos jäi viimevuotista selvästi heikommaksi. Yhtiön mukaan kysyntä yhtiön tuotteista on hyvä, mutta erityisesti suuret asiakkaat ovat hyvin hintatietoisia.

Yhtiön voitto ennen veroja tammi-kesäkuulta oli hieman päälle 56 miljoonaa euroa. Vuotta aiemmin vastaava tulos oli melkein 93 miljoonaa euroa. Liikevaihtoa yhtiö kokosi runsaat 880 miljoona euroa. Lisäystä viime vuodesta tuli 6 prosenttia.

Tuloksen laskua tiedettiin odottaa erityisesti toiselta neljännekseltä. Yhtiö itse korosti huhti-kesäkuun olevan normaalistikin muita kausia heikompi. Tänä vuonna tulosta rokotti mm. kauteen osunut pääsiäinen.

Hintapaineita aiheuttaa myös "maailmanlaajuinen tuotanto". Suomeksi se tarkoittaa sitä, että palveluja siirretään entistä enemmän halpojen kustannusten maista hoidettavaksi. Niin on tehnyt myös TietoEnator ja aikoo tehdä sitä jatkossakin. Euroopassa halvimmat palkkakustannukset ovat Itä-Euroopan maissa. Yhtiö jatkaa myös säästöohjelmaansa.

TietoEnatorin mukaan kilpailu ammattitaitoisesta työvoimasta on entistä kovempaa. Tämä ei kuitenkaan ole merkittävästi nopeuttanut yleistä palkkojen nousua.

Vuosipuoliskon aikana yhtiö palkkasi lähes 1000 uutta työntekijää. Kokonaistyövoima lisääntyi noin 620:lla vuoden lopusta. Eniten uusia henkilöitä palkattiin Suomessa, Tshekissä, Latviassa ja Ruotsissa.

Myyntikehitys oli hyvin erilainen eri toimialoilla: huhti-kesäkuussa pankeille ja vakuutusyhtiöille palveluja myytiin lähes kolmannes viimevuotista suuremmalla summalla, mutta telealan palveluiden myynti supistui melkein 10 prosenttia. Telealan palveluiden hinnat eivät kuitenkaan ole enää laskeneet ja mahdollisuuksia uskotaan löytyvän uusista ulkoistussopimuksista.

Loppuvuoden yhtiö ennakoi sujuvan alkuvuotta mallikkaammin. Arviota tukevat jo allekirjoitetut sopimukset ja tarkka kustannussyyni.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.