Tiesitkö tätä? Polkupyörällekin voi rapsahtaa parkkisakot – pysäköinninvalvoja vahvistaa mahdollisuuden: "Polkupyöräkin on ajoneuvo"

Polkupyörävarkaat ovat heränneet talviunilta kesälaitumille – noheva pyöräilijä suojaa pyöränsä kaarevalla ja paksulla u-lukolla 2:18
Katso videolta myyjän vinkit varkaat loitolla pitäviin pyöränlukkoihin.

MTV Uutisten lukijaa ihmetytti tiistaina Helsingin keskustassa kävellessään näky, jollaista ei joka päivä tule vastaan. Lukijan mukaan näytti siltä, että pysäköinninvalvojat olisivat kirjoittaneet pysäköintivirhemaksua pyörätelineisiin jätetyille polkupyörille.

Selvitimme Helsingin kunnalliselta pysäköinninvalvoja Kaija Kossilalta, mistä tilanteessa oli kyse.

Kossila uskoo, että lukija todisti tilannetta, jossa pysäköinninvalvojat joko jättivät polkupyöriin siirtokehotuksia tai keräsivät hylätyt polkupyörät pois. 

– Siellä on voinut olla hylätyiksi epäiltyjä polkupyöriä. Meille tulee välillä valituksia pyöristä, jotka ovat seisoneet pitkään samalla paikalla ja jotka vievät paljon tilaa. Ajoneuvon siirtolain perusteella teemme siirtokehotuksia.

Kossilan mukaan on myös periaatteessa mahdollista, että pyörälle on voitu antaa pysäköintivirhemaksu. 

– Polkupyörä on yhtä lailla ajoneuvo siinä missä esimerkiksi autokin. Sille voi siis periaatteessa antaa pysäköintivirhemaksun. Käytännössähän tällainen on vaikeaa, sillä emme oikeastaan saa pyörän omistajaa tietoomme.

Lue myös:

    Uusimmat