Mainos

Tiesitkö? Tästä syystä koirat potkivat maata tarpeilla käymisen jälkeen

Kuulutko sinäkin niiden ihmisten joukkoon, jotka ovat jo pitkään ihmetelleen koirien erikoista tapaa potkia maata tarpeilla käymisen jälkeen? Vaikka tämä tapa on tuttu näky monelle, harva tietää, mistä tämä toiminta oikein kumpuaa. Onko sille olemassa jokin järkeenkäypä selitys?

Moni on tähän asti saattanut luulla, että maan potkimisen tarkoituksena on peittää jätökset alleen, mutta totuus on kuitenkin täysin päinvastainen. Potkimisen perimmäisenä tarkoituksena on kertoa alueen muille koirille, kuka on pomo. Koirien tassujen pohjista erittyy nimittäin hajuaineita eli feromoneja, joita se pyrkii levittämään ympärilleen maan potkimisen avulla. 

Potkimisen avulla koira haluaa levittää virtsan tai ulosteen hajua laajemmalle alueelle tästä samaisesta syystä.

Potkiminen ei ole kiinni koiran sukupuolesta tai rodusta, vaan aivan kaikki koirat harjoittavat tätä erikoista rituaaliaan. Tapa juontaa juurensa todella kauas, sillä myös susien, kettujen ja dingojen on todettu käyttävän samanlaisia metodeja alueensa merkitsemiseen.

Taaksepäin potkiminen on siis täysin normaalia, ja itse asiassa siitä luopumisesta tulisi huolestua. Jos koirasi lopettaa yhtäkkiä maan potkimisen tarpeillaan käymisen jälkeen, se saattaa viestiä terveysongelmista, kuten niveltulehduksesta.

***

1:55

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.