Tiesitkö: Täällä syttyy suurin osa suomalaisista kotipaloista!

Tukesin tekemän selvityksen mukaan ylivoimaisesti suurin osa tulipaloista syttyy edelleen keittiössä. Televisio on syyllinen vain noin murto-osassa vaaratilanteita.

Liesien huolimaton käyttö aiheuttaa edelleen ylivoimaisesti eniten tulipaloja ja vaaratilanteita. Pelastuslaitoksille tuli tarkastelujakson aikana (03/2012–03/2013) 1056 liesistä johtuvaa hälytystehtävää. Usein syynä näihin oli valvomaton ruuanlaitto.

Myös lapset aiheuttivat vaaratilanteita leikkiessään liesien kytkimillä. Vaaratilanteiden syynä olivat usein myös lemmikkieläimet, jotka tavoitellessaan liedelle jäänyttä ruokaa käänsivät kytkimiä päälle.

Valaisimet aiheuttivat toiseksi eniten eli 233 hälytystehtävää. Suurin osa näistä johtui kiinteästi asennetusta valaisimesta. 75 prosentissa tapauksista syynä oli loisteputken kuristimen kärähtäminen, joka aiheutti savua ja hälytyksen kohteeseen. Lopuissa syy oli tyypillisesti muu tekninen vika.

On myös huomattavaa, että kahdentoista kuukauden tarkastelujaksolla televisioista syttyi vain 11 paloa, ja ilmalämpöpumpuista niiden yleisyydestä huolimatta vain neljä. Kaikki palamaan syttyneet televisiot olivat vanhalla kuvaputkitekniikalla toimivia laitteita. Pyykin- ja astianpesukoneista johtuvat hälytystehtävät ovat pysyneet viime vuosiin verrattuna suunnilleen samalla tasolla.

Lue myös:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja