Tiesitkö sinä tästä? Lapsuuden hittipeli Duck Huntista löytyykin yllättävä ominaisuus: "Olisi pitänyt lukea se ohjekirja"

Muistatko vielä? Näin pelattiin Bubble Bobblea Commodore 64:llä 1:30
KATSO MYÖS: Muistatko vielä? Näin pelattiin Bubble bobblea Commodore 64:llä!

Moni on ampunut sorsia Duck Huntissa, mutta tiesitkö, että niitä olisi myös voinut ohjata? 

Duck Hunt -peli on tuttu monelle 1980-luvulla lapsuuttaan eläneelle. Pelissä ammuttiin sorsia oranssilla aseella; metsästyskoira joko keräili sorsia tai hihitteli pelaajalle, mikäli tämä ammuskeli ohi.

Moni on kyllä ampunut sorsia, mutta tiesitkö, että pelissä olisi myös voinut ohjata niitä?

"Tiedän, että tämä kuuma vinkki on 25 vuotta myöhässä..."

Duck Huntin "salainen" ominaisuus nousi tapetille esimerkiksi 2018, kun näyttelijä Seth Rogen kertoi seuraajilleen somessa selvittäneensä sorsapelin salaisuuden.

– Tiedän, että tämä kuuma vinkki on 25 vuotta myöhässä, mutta ei minulla silloin ollut Twitteriä: Nintendon Duck Huntissa toinen pelaaja voi ohjata sorsaa, Rogen kirjoitti.

Kun toinen pelaaja käyttää aseohjainta, toinen voi kontrolloida sorsan lentoreittiä Nintendo-ohjaimen nuolinäppäimillä.

– Minä ja siskoni huomasimme tämän, koska istuin vahingossa ohjaimen päälle, ja sorsa vain lensi jatkuvasti oikeaan yläkulmaan, Rogen kuvaa.

Tieto tulee aina uudelleen yllätyksenä: "Koko elämäni on ollut valetta"

Paljastustviitti keräsi kymmenien tuhansien ihmisten huomion, vaikka aihe ei varsinaisesti ole uusi – siitä on keskusteltu Redditissä jo yli vuosikymmen sitten. Silti kaksinpeliominaisuus tulee usein ihmisille yllätyksenä.

Tieto kaksinpelistä yllättää ihmiset aina uudelleen: tämä kuva jaettiin syksyllä 2021. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– Koko elämäni on ollut valetta. Kaikki nämä vuodet olin vihainen ja kirosin sitä hiton ankkaa, Instagramissa päiviteltiin marraskuussa 2021.

– Minulla ei ollut aavistustakaan tästä, toinen kommentoija myöntää.

– Hetkinen, mitä? Kolmas kyselee.

– Hitto, olisi pitänyt lukea se ohjekirja, neljäs myöntää.

Redditissäkin moni tunnusti, ettei lapsena ole lukenut Duck Huntin ohjekirjaa. Näin tieto sorsaominaisuudesta jäi vuosikymmeniksi hämärän peittoon.

Katso myös: Miten sujuu Super Mario Bros Nintendolla 20 vuoden tauon jälkeen?

Miten sujuu Super Mario Bros Nintendolla 20 vuoden tauon jälkeen? 1:49

Lue myös:

    Uusimmat