Mainos

Tiesitkö nämä Facebookin hienosäädöt?

Maailman suosituin verkkoyhteisö Facebook on viime aikoina viilannut käyttäjien suoja-asetuksia entistä tarkemmiksi. Asetuksia voi säätää jopa niin paljon, ettei taviskäyttäjä osaa hyödyntää niitä kaikkia kunnolla.

Onneksi bloggaavat Facebook-entusiastit auttavat ymmärtämään palvelun kimurantteja hienosäätöjä.

Avoimia verkkoyhteyksiä käyttävät altistavat virtuaalitoimintansa urkkijoille. Facebookiin kirjaudutaan suojatun yhteyden avulla, mutta seinät ja profiilit pyörivät salaamattomassa verkossa.

Suomalaisbloggaaja Erkka Piiraisen nettipäiväkirjassa julkaistussa kuvassa (alla) havainnollistetaan, miten estetään muiden pääsy Facebook-sessiota seuraamaan. Session viettäminen salatussa yhteydessä on nimittäin mahdollista, mutta ominaisuus ei ole oletusarvoisesti käytössä.

Erkan mukaan suojaamattoman yhteyden puute ei ole ainoastaan Facebookin ongelma.

- Facebook on tällä hetkellä suosionsa ja sisältämänsä yksityisluontoisen tiedon vuoksi keskeisin ongelmasovellus, bloggaaja kuitenkin kirjoittaa.

Samat pärstät kaiket päivät - tätäkään ei Facebook kertonut

Facebookissa leviää myös käyttäjän laatima ohje siitä, miten news feedin sisältöä voi monipuolistaa.

Naamakirjassa on automaattisesti kytkettynä asetus, jonka mukaan uutisvirrassa näkyy vain päivityksiä niiltä, joiden kanssa on ollut tekemisissä jonkin aikaa ennen profiilisivujen viimeisintä remonttia.

Niinpä virrassa voi näkyä hyvin rajallisen ihmismäärän tai eri sivujen julkaisuja.

Ongelma korjaantuu menemällä news feed -sivun alalaitaan, jossa on valikko "edit options". Mikäli haluaa avartaa maailmaansa muidenkin kuin vain harvan valitun päivityksillä, tulee valikosta ruksia kohta "all of your friends and pages" ("kaikki ystäväsi ja sivusi").

Lisää uudistuksia, lisää mutkia matkaan?

All Facebook -blogi paljastaa, että Mark Zuckerbergin luomalle verkkoyhteisölle on jälleen luvassa kosmeettisia uudistuksia. Kyseessä on jo toinen merkittävä ulkonäköremontti lyhyen ajan sisään.

Sivuston eri osien ulkonäkö muuttuu yhtenäisemmäksi. Mashable-sivusto kertoo, että tuotteiden ja julkisuuden hahmohjen sivut (pages) muokataan muistuttamaan käyttäjiä vastikään uudistettuja profiilisivuja.

Merkittävin uudistus koskee ihmisiä, jotka ylläpitävät esimerkiksi yritysten sivuja.

Vastaisuudessa ylläpitäjät voivat helpommin vaihtaa käyttäjäprofiilinsa ylläpitäjän ja yksityishenkilön profiilin välillä. Ylläpitäjät voivat siis samassa istunnossa keskustella omana itsenään ylläpitämillään sivuilla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.