Tiesitkö? Nämä asiat saat oikeasti ottaa mukaan hotellihuoneesta – väärän tavaran nappaamisesta voi koitua ikävyyksiä

1:03
Suomalaishotelliin avattiin vain aikuisille tarkoitettu kerros!

Ennen kuin alat täyttää matkalaukkuasi hotellihuoneesta irtoavilla tavaroilla, kannattaa muistaa, että osa tavaroista tulisi jättää paikoilleen.

TripSavvy-sivusto listasi, mitä kaikkea hotellihuoneesta saa napata mukaansa – ja mitä ei.

Nämä saat ottaa mukaasi

Sallittujen tavaroiden listalla ovat toilettitarvikkeet, kuten shampoot, hoitoaineet ja suihkugeelit – eritoten, jos ne on jo avannut. Myös käytetyt tohvelit saa pakata mukaansa, jos sellaisia kotonaan tarvitsee. Lisäksi pöydälle jätetyt muistiinpanovälineet ja kortit ovat vapaata riistaa.

Jätä nämä paikoilleen

Sen sijaan esimerkiksi kylpyhuoneesta löytyvät pyyhkeet ja kylpytakit tulisi jättää hotellihuoneeseen. Myöskin huoneen varusteluun kuuluvia kuppeja ei mukaansa saa ottaa. Pienet laitteet, kuten pöpöpesäkkeiksi luonnehditut hiustenkuivaajat, kelloradiot ja silitysraudat kuuluvat osaltaan esineisiin, joita hotellissa majoittuvien ei suoda vievän kotiinsa.

Hilton Kingston -hotellin edustajan mukaan vieraat ottavat usein sääntöjen vastaisesti mukaansa myös kaapelirasioita, peittoja, tyynyjä, tuhkakuppeja, kaukosäätimiä ja jopa raamattuja. Näin ei kuitenkaan pitäisi tehdä.

Jos hotellihuoneesta tahtoo ehdoin tahdoin viedä kotiinsa tavaraa kielloista huolimatta, seuraa perässä lasku anastetuista esineistä. Hotelli voi myös laskuttaa puuttuvista tavaroista veloittamalla niille määritellyn summan suoraan asiakkaan luottokortilta.

Jokaisessa hotellissa on kuitenkin omat sääntönsä, joten sallittujen tavaroiden lista kannattaa varmistaa tapauskohtaisesti hotellin henkilökunnalta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja