Mainos

Tieltä suistunut auto törmäsi miehen taloon – neljättä kertaa

Kalifornialainen Ray Minter kutsuu kotinsa lähellä, San Josessa sijaitsevaa moottoritieramppia kiitoradaksi.

Lempinimelle on surkuhupaisa selitys: pitkä ja suoraan miehen kotipihaan osoittava tienpätkä kaartuu jyrkästi juuri miehen asunnon edustalla. "Kiitorata" onkin osoittautunut todelliseksi onnettomuusrysäksi.

Minterin mukaan noin 20 autoa on suistunut rampilta ja laskeutunut suoraan miehen kotipihalle vuosien varrella. Neljä autoista on törmännyt Minterin taloon.

"Talo alkoi heilua"

Viimeksi Interstate 680 -tien kupeessa rytisi maanantaina, kun kuorma-auto romutti talon, jossa Minter on asunut viimeiset 56 vuotta.

– Olin asunnon takaosassa, kun talo alkoi heilua, Minter kertoi paikalliselle The Mercury News -sanomalehdelle.

Ensin mies kuvitteli vavahtelun johtuvan maanjäristyksestä, mutta voimakkaan pamauksen jälkeen mies ymmärsi, mistä on kyse.

– Siinä vaiheessa se alkoi kuulostaa onnettomuudelta.

Tuliterällä kuorma-autolla Minterin talon kylkeen rysäyttänyt mies keilasi kaksi tontin edustalla seisovaa metallitolppaa kumoon ja törmäsi talon pihalle parkkeerattuun henkilöautoon. Minterin Honda Civic lensi iskun voimasta päin autotallia ja asunnon julkisivua.

Kyseessä oli neljäs kerta, kun tieltä suistunut osui taloon ja kolmas kerta, kun moottoritieltä syöksynyt ajoneuvo törmäsi Minterin autoon.

Minterin mukaan kuorma-auton kuski oli juovuksissa. Paikallisen poliisin edustaja Enrique Garcia kertoi, että kuljettaja kiidätettiin onnettomuuden jälkeen sairaalaan. Mies ei kuitenkaan loukkaantunut törmäyksessä vakavasti.

”Kiitoradan” päässä sijaitsevan epäonnen talon isännän mukaan ramppi on niin pitkä, että se ei pakota moottoritieltä poistuvia kuskeja hidastamaan vauhtia. Autot riistäytyvät hallinnasta ja päätyvät miehen etupihalle, pihatielle ja joskus jopa takapihalle.

Asentanut itse esteitä

Minter kertoi paikalliselle sanomalehdelle anoneensa kotikaupunkinsa viranomaisilta, että moottoritierampin ajonoupeuksiin kiinnitettäisiin enemmän huomiota. Miehen pyyntöihin ei ole kuitenkaan vastattu.

Useasti toistuneiden onnettomuuksien jälkeen Minter on asentanut tontillensa hidasteita tieltä sinkoutuvia autoja varten. Asunnon ympäristöön on pystytetty muun muassa useita metallisia pylväitä ja sementillä ja raudoituksilla vahvistettu kaksinkertainen tiilimuuri.

Vaikka esteet eivät tehonneet tällä kertaa, on niistä ollut hyötyä aiemmin.

– Noin vuosi sitten moottoritieltä tullut auto osui yhteen pylväistä. Se pysähtyi kuin seinään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.