Mainos

Tiedustelulainsäädännön työryhmärutistuksen julkistus vasta myöhemmin keväällä

Paljon huomiota herättäneiden tiedustelulainsäädäntöä valmistelevien työryhmien määräaika päättyy tiistaina.

Yksi työryhmistä on ollut siviilitiedustelutyöryhmä, jonka puheenjohtajan Kauko Aaltomaan mukaan työryhmän työstä tiedotetaan maaliskuun lopulla.  

Hänen mukaansa siviilitiedustelutyöryhmällä on vielä maaliskuun alkupuolella jäljellä kokous, jossa työ viimeistellään. Tiedottaminen asiasta venyy lähes kuukaudella työryhmän päättymisestä.  

– Tiedottaminen tapahtuu ministereille luovuttamisen yhteydessä eli 29.3, Aaltomaa kertoi.  

Hänen käsityksensä mukaan silloin työnsä on tarkoitus luovuttaa myös sotilastiedustelutyöryhmän ja oikeusministeriön työryhmän, jonka tehtävänä on valmistella tarpeellinen lainsäädäntö siviili- ja sotilasviranomaisten tiedustelutoiminnan valvonnan järjestämiseksi.  

Myös sotilastiedustelutyöryhmän puheenjohtajan Hanna Nordströmin mukaan tavoitteena on, että kaikkien kolmen työryhmän työt luovutetaan yhtä aikaa. Hänen mukaan sotilastiedustelutyöryhmän työn tuloksista ei tiedoteta ennen maaliskuun lopun luovutustilaisuutta.

– Sen jälkeen ne lähtevät lausuntokierrokselle. Kesän aikana pitäisi käydä virkamiestyönä lausunnot läpi ja miettiä kuinka paljon niistä tulee muutoksia hallituksen esitykseen, joka olisi syksyllä tarkoitus saada eduskuntaan, Nordström sanoi.  

Oikeusministeriön työryhmän puheenjohtaja Tuula Majuri totesi lyhyesti maanantaina, että heillä työ on vielä osin kesken: mietintöä viimeistellään. Hänen mukaansa media saa kutsun luovutustilaisuuteen, kun sen aika on.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.