Tiedossa tavallisia influenssaoireita

H3N2-tartunnan saavia tulevat vaivaamaan tavalliset flunssaoireet kuten kuume, yskä, päänsärky tai lihassärky. Myös vatsa- tai suolistoperäisiä oireita voi ilmetä. Kuume voi kestää useamman päivän.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimusprofessori Ilkka Julkusen mukaan on täyttä puppua yrittää arvioida etukäteen, miten moni joutuu sairaalahoitoon H3N2-viruksen takia.

– Sikainfluenssan takia sairaalahoitoon joutui vain yksi prosentti väestöstä. Sikainfluenssan ensimmäisenä vuotena eli vuonna 2009 tehohoitoon joutui Suomessa 150 ihmistä, sanoo Julkunen.

Kaikkiin sairastuneisiin suhteutettuna luku on pieni.

Riskiryhmä on jo saanut rokotteen H3N2:sta vastaan

H3N2-viruksen riskiryhmä on tutun kuuloinen. Siihen kuuluvat vanhukset, raskaana olevat tai henkilöt, joilla on erilaisia kroonisia sairauksia eli esimerkiksi hengityselinsairauksia, sydän- ja verisuonitauteja tai jokin muu immuunipuolustusta vähentävä sairaus.

– Riskiryhmälle annetussa influenssarokotteessa on ollut suoja myös tätä H3N2:sta vastaan. Useimmilla rokotetuilla rokote toimii. Toki rokotteen teho riippuu myös ihmisestä ja siitä, millaisena virus minäkin vuonna kiertää, Julkunen summaa.

MTV3/Iida Ylinen

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja