Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Tiedekulma: Hyvä paha ruoka – asiantuntijat purkavat ravitsemusmyyttejä

1:30:50Tiedekulma: Hyvä paha ruoka – asiantuntijat purkavat ravitsemusmyyttejäKatso keskustelun tallenne videolta.MTV
Julkaistu 24.04.2025 15:18(Päivitetty 24.04.2025 18:55)
Toimittajan kuva
Hanna Vaittinen

hanna.vaittinen@mtv.fi

Mitä myyttejä ja väärinkäsityksiä ravitsemukseen ja ruokaan liittyy? Tiedekulman ja MTV Uutisten keskustelu nähtiin torstaina Helsingissä. Katso lähetys tallenteena videolta yläpuolelta tai MTV Katsomosta.

Ruokaan ja syömiseen liittyy monenlaisia myyttejä ja väärinkäsityksiä. Hiljattain julkaistut uudet ravitsemussuositukset herättivät paljon keskustelua ja jopa raivoa.

Millaista on tutkimustieto suositusten takana? Mitä asiantuntijat sanovat valmisruoista, lisäaineista, sokerista ja erilaisista dieeteistä? Mitä tiedetään geenien ja ravitsemuksen yhteydestä?

MTV Uutisten terveystoimittaja Nelli Hyttisen johdolla tutkittua tietoa ruoasta tarjoilevat professorit Mikael Fogelholm ja Marina Heinonen sekä yliopistonlehtori Tiina Jääskeläinen Helsingin yliopistosta.

Keskustelu järjestettiin torstaina 24. huhtikuuta Tiedekulmassa. Katso tallenne videolta artikkelin alusta sekä MTV Katsomossa.

Lue myös: Prosessoitu ruoka ja lisäaineet pilaavat terveyden – vai pilaavatko? Yleiset ruokamyytit syynissä

Kasviksia 500 ja 800 grammaa – tältä näyttää oikeasti suositusten mukainen määrä

Lisää aiheesta:

Tätä korttia moni ei ole tajunnut painonhallinnassaJopa neljäsosa ruokakauppalaskusta menee "sattumiin" – kannattaisi vähentää, sanoo professoriPitääkö kaikkien syödä nyt samalla tavalla? Tämä ravitsemussuosituksista pitää ymmärtääMitkä tekijät ravitsemuksessa uhkaavat suomalaisten terveyttä eniten? Sokeri ei edes kolmen pahimman joukossaVoiko koko päivän kasvikset juoda yhtenä smoothiena? Mikael Fogelholm vastaaUudet ravitsemussuositukset julki: Asiantuntija kertoo, millaisia valmisruokia kannattaa suosia
RavitsemusRuokaTiedeSokeriTerveys ja hyvinvointiMakujaLifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Ravitsemus
  • Eilen17:01
    Terveys ja hyvinvointi

    Yleinen makeutusaine saattaa lisätä aivohalvausriskiä

  • 5.9.15:28
    Gaza

    Tätä vakava aliravitsemus tekee lapselle

  • 25.8.21:29
    Juomat

    Norja kielsi energiajuomat alle 16-vuotiailta – Suomessa kiellon pelätään "avaavan matopurkin"

  • 13.8.18:00
    Viiden jälkeen

    Kari Aihiselta yllättävä vinkki – tekisitkö itse näin pastallesi?

  • 8.8.17:29
    Ruoka

    Pavel Tahkovuori oli lihansyöjä 26 vuotta, kunnes teki täyskäännöksen – tällaisia ruokia hän nyt grillaa