Mainos

Tiede todistaa: Moni syy puhuu sinkkuuden puolesta

Muun muassa sosiaalisuus ja negatiivisten tunteiden vähyys puhuvat sinkkuelämän puolesta. 

Oletko jo vuosien ajan yrittänyt jakaa sinkkuuden ilosanomaa ympärillesi, mutta huutoihisi ei ole vastattu? Nyt asiat ovat kuitenkin muuttumassa, sillä tiede on vihdoin löytänyt todisteita väitteeseen, jonka sinä olet tiennyt jo kauan; sinkkuna monet asiat ovat paremmin.

Kalifornian yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan sinkkuna elävät arvostavat työtään sekä tapaavat parisuhteessa eläviä enemmän vanhempiaan, ystäviään naapureitaan ja työkavereitaan.

– Kun ihmiset menevät naimisiin, he alkavat eristäytyä, tutkija Bella DePaulo selittää.

"Hyvään elämään ei ole yhtä neuvoa"

Jos olet kaiken lisäksi itsenäinen, olet vielä paremmassa asemassa. Tutkimuksessa nimittäin havaittiin, että itsenäiset sinkut kokevat elämänsä aikana muita vähemmän negatiivisia tunteita. Naimisiin menolla oli negatiivisten tunteiden osalta sen sijaan päinvastainen vaikutus.

Vaikka tässä tutkimuksessa sinkkuudesta löydettiinkin hyviä puolia, DePaulo muistuttaa, että toinen suhdestatus ei ole parempi kuin toinen.

– Hyvään elämään ei ole yhtä neuvoa. Ratkaisevaa ei ole, mitä muut tekevät tai mitä heidän mielestään meidän pitäisi tehdä. Sen sijaan voimme löytää paikkoja, tiloja ja ihmisiä, jotka antavat meidän olla keitä me todella olemme ja antavat meille mahdollisuuden elää parasta elämäämme, DePaulo kertoo.

Lähde: Eurekalert

***

3:25


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.