Oletko epävarma parisuhteestasi? Yksi tapa Facebookissa paljastaa sinut

Kertooko joku kavereistasi vähän liikaa parisuhteestaan Facebookissa? Sorrutko tähän itse? Tällä voi olla syvällisempi merkitys kuin vain halu näyttää, kuinka onnellinen on.

Psykoterapeutti M. Gary Neuman kertoo Tech Insiderille, miksi parisuhteen hehkuttamista sosiaalisessa mediassa kannattaisi harkita.

Mitä liiallinen parisuhteesta päivittäminen Facebookissa oikeasti tarkoittaa?

Toronton yliopiston tutkimus osoittaa, että mitä enemmän parisuhteesta tehtiin päivityksiä Facebookissa, sitä enemmän nämä henkilöt tunsivat epävarmuutta parisuhteestaan.

– Heidän juttunsa näyttävät mahtavilta, mutta voi kuitenkin olla, että he kärsivät enemmän ja yrittävät kompensoida tätä yrittämällä näyttää muille, kuinka hyvin heillä menee, Neuman selittää.

Mitä tämä sitten opettaa meille?

– Se opettaa, että hyvässä parisuhteessa on yksityisyyttä. Kun ihania asioita tapahtuu sinulle ja parisuhteellesi, haluat pitää ne yksityisinä. Vitsit, hauskat hetket... Kun jakaa nämä asiat muiden ihmisten kanssa, kadottaa yhteyden toiseen henkilöön ja myös asioiden yksityisyyden.

Neumanin mukaan asioiden pitäminen itsellään auttaa pitämään muistot omina. Psykoterapeutti myös muistuttaa, että omaa parisuhdetta ei kannata verrata muihin sosiaalisen median perusteella.

Syynä tähän on se, että vaikka päälle päin parisuhde näyttäisi hyvältä, koko totuutta ei koskaan tiedä.

Video: Katso myös, mikä on totuus upeiden somekuvien taustalla.

Lähde: Tech Insider

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja