Tiedätkö tunteen, kun oikeaa sanaa ei löydy millään? Ihmiset paljastivat hulvattoman kiusalliset tilanteet: "Unohdin sanan 'banaani'"

1:26
Turistit paljastivat, mikä heidän mielestään on suomen kielen kaunein sana.

Ihmiset paljastivat Twitterissä tilanteet, joissa haettu sana on unohtunut täysin.

Uutisoimme aiemmin tällä viikolla, että suomen kielestä puuttuu täysin eräs sana. Joskus oikeaa sanaa on kuitenkin vaikea löytää, vaikka sellainen olisikin olemassa. Ainakin odottavat äidit tunnistavat "raskausaivojen" käsitteen. Raskaana ollessa mieli kun ei tunnu kulkevan aivan yhtä kirkkaasti kuin yleensä.

Mutta sattuu sitä muillekin. Twitterissä on virinnyt hersyvä keskustelu sanojen unohtamisesta, uutisoi Mashable. Keskustelun aloitti Paul Coxon -niminen fyysikko Cambridgen yliopistosta.

Paul tunnusti Twitterissä unohdettuaan täysin hakemansa sanan yllättävän jäätymisen vuoksi.

– Hei, nimeni on Paul. Minulla on tohtorintutkinto fysiikasta, ja kiitos satunnaisen aivojen jäätymisen, minä unohdin sanan "säteilyhiukkanen", joten minun piti kutsua sitä "hohtavaksi muruseksi" kollegoideni edessä, mies tunnusti kymmeniä tuhansia tykkäyksiä keränneessä twiitissään.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Paul ei suinkaan ollut ainoa yllättävästä sanavaraston unohtelusta kärsinyt. Moni tunnusti omat kiusalliset hetkensä. – ja vähän muidenkin.

Varsa?

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Haha, osanottoni. Hohtava murunen on paljon parempi sana sille. 17-vuotiaani unohti sanan 'varsa' kesällä ja kutsui sitä hevosen pennuksi. En uskoa, että kukaan meistä käyttää enää koskaan sanaa varsa, Mel clarke -niminen käyttäjä kommentoi.

"Todella märkä salaatti"

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Yksi älykkäimmistä ja upeimmista ystävistäni yliopistossa (hänellä on nyt tohtorintutkinto neurotieteestä), unohti kerran sanan sille, mitä halusi tilata ravintolassa ja yritti selittää sen sanomalla "kuin todella, todella märkä salaatti". Keittoa. Hän halusi keittoa, paljasti Wesley Mallin.

Käärmemäisiä järviä

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Olin todella univajeessa ja katselin ikkunasta lennolla. Kiinnitin ystäväni huomion "käärmemäisiin järviin". Niitä kutsutaa joiksi, jos meneillään ei ole aivopierua, totesi Sarah Ní Riain.

Kollegan nimi unohtui

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Hei, nimeni on Ken. Minulla on tohtorintutkinto geofysiikasta, ja kiitos satunnaisen aivojen jäätymisen, unohdin nimen kollegalta 10 vuoden ajalta, kun esittelin häntä jollekulle, Ken Hamilton twiittasi.

"Se tulee omassa kotelossaan"

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Raskausaivoista osansa sai Twitter-käyttäjä danish butter cookies, joka paljasti unohtaneensa sanan 'banaani' esikoistaan odottaessaan.

– Kun odotin ensimmäistäni, itkin yhtenä päivänä, koska unohdin sanan 'banaani'. Kuvailin sitä silloiselle aviomiehelleni näin: "Se tulee omassa kotelossaan! Se on keltainen."

Uuni... vai kuuma laatikko?

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Minulla on kolme tutkintoa, mutta unohdin kerran nimen uunille, kutsuin sitä "kuumaksi laatikoksi". Sitä tapahtuu kaikille, twiittasi Gareth Tallon.

Lähteet: Twitter, Mashable

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja