"Tiedät miten pikkulinnuille käy" – moottoripyöräjengiläinen uhkaili ja käytti törkeästi hyväkseen 15-vuotiasta tyttöä

Turun hovioikeus on pitänyt voimassa 48-vuotiaan miehen saaman tuomion törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Käräjäoikeus oli tuominnut miehelle 2,5 vuotta vankeutta.

Teko oli tapahtunut Tampereella kesällä 2017. Mies oli tutustunut tuolloin 15-vuotiaaseen tyttöön ja tämän kaveriin puistossa. Tyttö kertoi miehelle olevansa 15-vuotias, joka ei miehen mukaan ollut mikään ongelma.

Kolmikko oli jatkanut iltaa miehen asunnolla alkoholia nauttien. Tyttö kertoi olleensa lopulta niin humalassa, ettei hän kyennyt lähtemään asunnolta. Hän oli sammunut ja tämän jälkeen mies oli sukupuoliyhteydessä uhriin. Teko oli kestänyt lähes puoli tuntia.

Aamulla mies ei päästänyt tyttöä lähtemään.

– Tiedät miten pikkulinnuille käy, mies oli todennut uhrille.

Samassa yhteydessä tyttö oli nähnyt miehen käyttämät moottoripyöräjengin liivit. Tyttö ei aluksi uskaltanut kertoa tapahtuneesta kenellekään, koska pelkäsi kostoa. Lopulta hän kertoi ystävälleen ja äidilleen pari viikkoa tapahtuneen jälkeen.

Oikeus otti tuomiossaan huomioon uhrin humalatilan, tekijän ja uhrin 30 vuoden ikäeron sekä sen, että yhdyntä oli ollut suojaamaton. Teko oli kokonaisuutena arvostelle törkeä.

Oikeus katsoi myös, että tieto miehen kuulumisesta moottoripyöräjengiin oli lisännyt uhrin kärsimystä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja