Mainos

Nuori nainen tuomittiin seksuaalirikoksesta kotibileissä – uhrina 17-vuotias tyttö

Espoon käräjäoikeus on tuominnut 20-vuotiaan naisen kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeuteen ystävänsä pakottamisesta seksuaaliseen tekoon.

Teko tapahtui nuorten illanvietossa vuoden 2014 huhtikuussa, kun tekijä oli juuri täyttänyt 18 vuotta. Uhri oli tuolloin 17-vuotias.

Teko tapahtui asunnon parvekkeella ja makuuhuoneessa. Uhri oli selväsanaisesti kieltänyt ystäväänsä jatkamasta intiimialueiden koskettelua ja nuolemista, mutta tämä ei ollut piitannut kielloista.

Syyttäjä vaati alunperin rangaistusta raiskauksesta, sillä uhrin mukaan 18-vuotias oli koskettelun lisäksi työntänyt sormensa tämän emättimeen. Tämä teko jäi oikeuden mukaan kuitenkin näyttämättä.

Ratkaisu syntyi kahden tuomarin ja kahden lautamiehen äänestyspäätöksellä, ja molemmat käräjätuomarit olisivat katsoneet teon raiskaukseksi. Kun äänet jakautuivat tasan, lievempi kanta voitti.

Uhrille tuhansien korvaukset

18-vuotias kertoi oikeudessa, ettei muista tapahtumista mitään humalatilansa vuoksi.

Oikeus piti uhrin kertomusta tapahtumista uskottavana, sillä hän oli kertonut hänelle tapahtuneista asioista useille henkilöille sekä hakeutunut lääkärin vastaanotolle pian tapahtuneen jälkeen.

Nainen tuomittiin maksamaan uhrilleen korvauksia kärsimyksestä ja henkisen tilan järkkymisestä yhteensä 5 000 euroa korkoineen. Lisäksi hänen on maksettava uhrin terapiakuluja noin 2 700 euroa.

Rangaistusta mitattaessa otettiin huomioon se, että tekijä oli tekoaikaan vasta tullut täysi-ikäiseksi eikä hänellä ole aiempaa rikostaustaa.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.