Mainos

31-vuotias mies antoi viinaa ja yritti raiskata 15-vuotiaan tytön bussipysäkin takana – vankeustuomio jäi voimaan

Helsingin hovioikeus ei myöntänyt jatkokäsittelylupaa jutussa, jossa mies tarjosi alaikäisille tytöille viinaa ja yritti raiskata yhden heistä bussipysäkillä Espoossa.

Näin ollen Espoon käräjäoikeuden toukokuinen tuomio jää voimaan. Käräjäoikeus tuomitsi miehen kahden vuoden ja neljän kuukauden vankeuteen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja raiskauksen yrityksestä.

Rikokset tapahtuivat elokuussa 2011, jolloin mies oli 31-vuotias ja uhri 15-vuotias. Uhrin mukaan hän oli kahden ystävänsä kanssa Matinkylän ostoskeskuksella, kun ystäville oli tullut mieleen, että mieheltä voisi saada alkoholia.

Mies tuli paikalle ja antoi tytöille votkaa sillä seurauksella, että tytöt päihtyivät voimakkaasti. Käräjäoikeuden tuomion mukaan jossain vaiheessa tuomittu ja uhri menivät läheisen bussipysäkin taakse maahan makaamaan, missä mies yritti yhdyntää tytön kanssa. Viereisen kerrostalon asukas näki tapahtumat parvekkeeltaan ja hälytti poliisin.

Uhri puhalsi 1,7 promillea

Kun poliisi puhallutti uhrin, tämä puhalsi 1,7 promillea. Päihtymystilansa vuoksi tyttö ei kuulusteluissa muistanut tapahtumista juuri mitään.

Käräjäoikeuden mukaan asiassa jäi selvittämättä, oliko mies ollut sukupuoliyhteydessä tytön kanssa. Silminnäkijän todistuksen perusteella oikeus katsoi kuitenkin näytetyksi, että mies oli syyllistynyt ainakin raiskauksen yritykseen ja lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

Oikeuden mukaan tekoa oli pidettävä törkeänä, koska se tehtiin hyvin nöyryyttävällä tavalla julkisella paikalla, mihin ulkopuolisilla oli näköyhteys.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.