THL: Suomessa 102 uutta koronatartuntaa – varmistettuja tartuntoja nyt yhteensä 3 783

5:10
Miksi toiset sairastuvat koronaviruksesta vakavammin kuin toiset? Suomalainen geenitutkija selvittää kysymystä maailman huippuyliopistojen tutkimusyhteisössä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on julkaissut päivittäiset luvut koronatapauksien määrästä.

Suomessa on nyt 3 783 varmennettua koronavirustartuntaa, kertoo THL. Eilen luku oli 3 681, joten uusia tartuntoja on todettu 102.

Tartunnan saaneista naisia on yli puolet, 52,1 prosenttia. Eniten tartuntoja on 50–59-vuotiaiden ikäryhmässä, jossa on 773 tartunnan saanutta. Toiseksi eniten tartuntoja on 40–49-vuotiaissa, 647.

Kunnittain eniten todettuja tartuntoja on Helsingissä, jossa varmistettuja tartunnan saaneita on 1 399. Muista pääkaupunkiseudun isoista kaupungeista Espoossa tartuntoja on 375 ja Vantaalla 280. Yli sadan tartunnan kaupunkeja Suomessa ovat myös maakuntakeskukset Tampere, 102, ja Turku, 101.

Kuolleita ainakin 90

Suomessa on kuollut koronaviruksesta aiheutuvaan tautiin ainakin 90 ihmistä, mutta Helsingin ja sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Markku Mäkijärven mukaan THL:n tilastoista puuttuu tällä hetkellä kymmeniä kuolemantapauksia.

Eilen iltapäivällä kerrottujen tietojen mukaan sairaalahoidossa on tällä hetkellä 199 ihmistä ja heistä tehohoidossa 70.

THL tiedottaa mahdollisista uusista kuolemantapauksista sekä sairaala- ja tehohoidossa olevista potilaista myöhemmin tänään.

Lue myös: 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja