Suomessa 33 uutta koronavirustartuntaa ja yksi koronakuolema – sairaalapotilaiden määrä väheni selvästi: sairastuneita nyt lähes 6800, joista ainakin 5500 parantunut

5:50
MTV Uutiset Live: Miksi yksi sairastuu koronaviruksesta vakavasti ja toinen ei?

Suomessa on todettu 33 uutta vahvistettua koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Tällä hetkellä vahvistettujen tartuntojen määrä on 6776. 

Koronavirukseen liittyviä kuolemia on raportoitu 314. Suomessa on todettu yksi uusi koronakuolema vuorokauden sisällä, kertoo THL.  Sairaalapotilaiden määrä laski merkittävästi 74:ään, kun eilen sairaalapotilaita oli 83. Tehohoidossa on nyt 10 koronapotilasta, eilen 11.

Sairaalapotilaista 65 on Helsingin ervan alueella. Tampereen yliopistollisen sairaalan erva-alueella ei ole sairaalahoidossa enää yhtään koronaviruspotilasta.

Ilmoitukset uusista testeistä kasvoivat edellispäivään verrattuna 2 800:lla. Suomessa on siis tehty lähes 180 000 koronavirustestiä.
THL:n mukaan koronaviruksesta parantuneita arvioidaan olevan Suomessa noin 5 500. Parantuneeksi katsotaan ihminen, jonka taudin toteamisesta on kulunut kolme viikkoa, eikä taudista ole raportoitu muuta seurantatietoa. 

Vajaa puolet kuollut hoitoyksikössä

THL:n mukaan koronavirukseen liittyen kuolleiden mediaani-ikä on 84. Tarkempaa tietoa kuolinpaikasta on 313 ihmisestä.
Kuolleista 45 prosenttia on THL:n mukaan ollut kuollessaan sosiaalihuollon ympärivuorokautisessa hoitoyksikössä. Vajaat 20 prosenttia kuoli erikoissairaanhoidossa ja yli 30 prosenttia perusterveydenhuollon yksikössä.
Kotona tai muualla on kuollut muutama prosentti.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja