Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

THL: Kasvisruokaa tarjottava päivittäin lukioissa ja ammattikouluissa

Lehtikuva
Julkaistu 10.10.2019 10:54

MTV UUTISET – STT

Lukioissa ja ammattikouluissa pitäisi tarjota uuden suosituksen mukaan päivittäin vaihtoehtona kasvisruokaa. Opetushallituksen sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n julkaisema ruokailusuositus kehottaa myös kiinnittämään huomiota ruokahävikkiin.

Opetushallituksen mukaan kestävän kehityksen teemat on huomioitu suosituksessa niin, että raaka-ainevalinnoissa tulee muun muassa huomioida ruoan terveys-, ilmasto- ja ympäristövaikutukset.

– Nyt tehdyillä ratkaisuilla on vaikutusta tulevaisuuteen. Syömiseen liittyvät valinnat ovat keskeisiä kestävän elämäntavan ja ympäristön hyvinvoinnin kannalta. Yhteiskuntavastuuta on tehdä kestävät valinnat yksilölle helpoiksi ja mahdollisiksi, sanoo Opetushallituksen opetusneuvos Marjaana Manninen tiedotteessa.

Suomessa on oikeus maksuttomaan ateriaan kaikilla, jotka opiskelevat lukiossa ja ammatillisissa oppilaitoksissa päätoimisessa perustutkintokoulutuksessa sekä valmentavassa koulutuksessa.

Muutakin kuin ravitsevien aterioiden tuottamista

Opetushallituksen mukaan suositus on suunnattu koulutuksen järjestäjille, oppilaitoksille, opettajille, opiskeluhuollolle, ruokapalveluista vastaaville sekä opiskelijoille ja heidän huoltajilleen. Opiskelijaruokailun suositukset perustuvat suomalaisiin ravitsemussuosituksiin.

– Ruokapalvelun rooli on muutakin kuin ravitsevien ja maittavien aterioiden tuottamista. Se on terveyttä ja kestävyyttä edistävien valintojen helpoksi tekemistä ja säännöllisen syömisen merkityksestä viestimistä, muistuttaa pääsihteeri Arja Lyytikäinen Valtion ravitsemusneuvottelukunnasta.

Lisää aiheesta:

Ravitsemussuosituksiin tulossa muutosRavitsemussuositukset eivät juuri näy maatalouspolitiikassa tai kauppojen toiminnassaPunaista lihaa ja siipikarjaa vain rajoitetusti – pohjoismaiset ravitsemussuositukset julki: "Perunan käyttöä suositellaan"Opiskelijaruokailun suositukset uusittiin: Kasvisruoka ei ole enää erityisruokavalioLihavuus uhkaa suomalaislasten terveyttä – hoitokeinot tiedetään, mutta niitä ei toteutetaUudet kouluruokasuositukset julki: Enemmän kasviksia, vähemmän lihaa
THLKotimaa

Tuoreimmat aiheesta

THL
  • 23.10.17:30
    Punkit

    Borrelioosiennätys uusiksi – eniten raportoituja tapauksia yllättävään aikaan: "On syytä yhä suojautua"

  • 15.10.05:00
    Alkoholi

    USU: Alkoholikuolemien määrä kääntynyt nousuun – syy mysteeri

  • 2.10.00:15
    Koulu

    Melusta kärsivät alakoululaiset kertovat muita useammin väsymyksestä ja päänsärystä

  • 18.9.15:49
    Poliisi

    Valtion koulukotien epäillyt virkarikokset syyteharkintaan

  • 17.9.19:30
    Nuoret

    Positiivisia uutisia: Nuorilla pyyhkii aiempaa paremmin