Työikäiset saavat oman ruokasuosituksen alkuvuodesta 2026, Ruokavirasto tiedottaa.
Vuoden 2026 alkupuolella julkaistaan työikäisten ravitsemussuositukset, jotka pohjautuvat viime vuonna julkaistuihin kansallisiin ravitsemussuosituksiin. Uudessa suosituksessa halutaan huomioida tarkemmin työikäisen väestön ravitsemuksen erityispiirteet.
Lue myös: Miten kävi leikkeleiden suosion? Kaupat vastaavat
Joukkoruokailu töissä parantaa ruokavalion laatua
Suurimmat ravitsemushaasteet suomalaisilla työikäisillä ovat liiallinen suolan ja tyydyttyneen rasvan saanti, niukka kuidunsaanti sekä täysjyväviljan ja kasvisten, marjojen ja hedelmien vähäinen kulutus.
– Lähes kaikki työikäiset saavat liikaa suolaa ja tyydyttynyttä rasvaa ruokavaliostaan, suositustyöryhmän jäsen, professori Ursula Schwab kertoo tiedotteessa.

