Therese Johaugille esitettiin MM-kisoissa törkeä kysymys alusvaatteista – ruotsalaistähti nostaa tapauksen esiin: "Suorastaan hätkähdin"

Useat ruotsalaisurheilijat ovat viime aikoina avanneet sanaisen arkkunsa naisurheilijoiden kohtelusta kilpakentillä. Nyt huippuhiihtäjä Charlotte Kalla kertoo Expressenin haastattelussa hiihtäjien kokemasta törkeästä kohtelusta kilpailuissa. 

Naisurheilijoihin kohdistuvat ulkonäön arviointi on puhuttanut Ruotsissa syksyn aikana. Pikajuoksija Moa Hjelmer sekä ampumahiihtäjät Stina Nilson ja Hanna Öberg ovat kertoneet, kuinka huomio kiinnittyy urheilijoiden ulkoiseen olemukseen urheilusuorituksia herkemmin. 

Nyt myös maastohiihdon olympiavoittaja ja maailmanmestari Charlotte Kalla on avautunut kokemuksistaan. Kallan mukaan naisurheilijat kohtaavat paljon epäasiallista käytöstä urheilukilpailuissa.

– En osaa sanoa, kuinka mieskollegoitamme kohdellaan. Mutta vuosien aikana olemme saaneet paljon epäasiallisia kysymyksiä jopa lehdistötilaisuuksissa, Kalla sanoo Expressenin haastattelussa.

Erityisesti yksi tapaus on jäänyt ruotsalaistähden mieleen.

– Se oli Falunissa MM-kisojen yhteydessä. Aivan yllättäen Therese Johaugilta kysyttiin, minkälaiset alusvaatteet hänellä on, Kalla kertaa.

– Suorastaan hätkähdin. Tuollaiset kysymykset eivät missään tapauksessa ole hyväksyttäviä.

Molemmat naiset menestyivät hienosti Falunin laduilla. Johaug vei kaksi kultaa henkilökohtaisilla matkoilla ja voitti myös viestin maailmanmestaruuden. Kalla puolestaan voitti yhden henkilökohtaisen kullan ja kaksi pronssia ja hopeaa viestissä.

Kalla arvioi, että tilanne urheilussa on samansuuntainen kuin muualla yhteiskunnassa.

Usein kommentit eivät tule henkilökohtaisissa tapaamisissa, vaan esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Kalla toivottaa keskustelun aiheesta tervetulleeksi.

– Minusta se on todella hyvä, jos asiasta keskustellaan. Toivottavasti se johtaa johonkin parempaan tulevaisuudessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja