Therese Johaug latasi dopingskandaalista kovia sanoja

Norjan hiihtovaltiatar Therese Johaug on avannut suunsa ensi kertaa Seefeldin MM-kisojen dopingskandaalista.

Kisojen aikana dopingista otettiin poliisiratsiassa kiinni viisi hiihtäjää: Itävallan Dominik Baldauf ja Max Hauke, Viron Andreas Veerpalu ja Karel Tammjärv sekä Kazakstanin Aleksei Poltoranin. Hauke pidätettiin peräti kesken verenvaihdon, ja tapahtuneesta vuoti julkisuuteenkin video.

Johaug tuomitsi dopingin jyrkin sanoin.

– Minusta on hirvittävän surullista, että tätä yhä tapahtuu ja tällä tavalla, Johaug sanoi ruotsalaisen Expressen-lehden mukaan.

– Erityisesti kun on kyse isäntämaasta... on niin monia vapaaehtoisia, jotka tekivät töitä, että Itävalta saisi hyvät MM-kisat, ja sitten he tekevät näin. Se ei kuulu urheiluun.

Expressen huomautti jutussaan, ettei esimerkiksi veritankkausta aina havaita dopingtesteissä. Johaug kuitenkin luottaa antidopingjärjestelmään.

– Oletan, että kaikki, jotka kilpailuihin osallistuvat, eivät tee sitä. Keskityn vain itseeni ja siihen, mitä minä teen.

– Mutta... on tavattoman hienoa, että kulissien takana tehdään töitä. Ilmeisesti täällä tapahtuu paljon sellaista, mistä emme tiedä mitään.

Johaug kärysi itse anabolisesta steroidista klostebolista syksyllä 2016 ja sai 18 kuukauden kilpailukiellon. Johaug on hallinnut normaalimatkojen maailmancup-kilpailuja tällä kaudella paluunsa jälkeen ylivoimaisella tavalla, ja Seefeldissä hän voitti kolme MM-kultaa.

Lue myös:

    Uusimmat