Ohhoh! Seefeldin MM-kisoissa kiinniotettu hiihtotähti nyt täysin toisella kannalla – kiistää dopingin käytön

Skandaali MM-laduilla - miten doping kitketään? 7:40
Pitkän uran antidopingtyön parissa tehnyt Harri Syväsalmi kommentoi tuoretta dopingvyyhtiä.

Seefeldin MM-kisojen dopingratsiassa kiinniotettu kazakstanilaishiihtäjä Aleksei Poltoranin kiistää jyrkästi käyttäneensä mitään kiellettyjä aineita. Poltoranin antoi haastattelun kazakstanilaiselle Bnews.kz-sivustolle.

Aiemmin itävaltalaislehti Kurier kertoi, että Poltoranin olisi myöntänyt veridopingin käytön poliisille. Kurier nojasi uutisessaan viranomaisten tiedonantoon.

Nyt Poltoranin on aivan toisella kannalla.

– Olin erillisessä huoneessa, kylmässä kellarissa. Silloin ajattelin, että voisin tehdä mitä vain, että pääsisin takaisin perheeni luokse, Poltoranin sanoi haastattelussa.

Poltoraninin mukaan hän kärsii ”henkisestä traumasta”, jonka hän sai poliisin sellissä.

– Kaikki testit, mitkä minulle on tehty, osoittavat, etten ole käyttänyt kiellettyjä aineita. Harkitsin kiellettyä menetelmää, mutten käyttänyt sitä. Minut pysäytettiin ajoissa. Kadun ajatuksiani ja haluan pyytää niitä anteeksi.

Pyeongchangin talviolympialaisissa muun muassa Iivo Niskasen kanssa kovaa kisaa 50 kilometrin perinteisellä käynyt Poltoranin oli yksi viidestä Seefeldissä kiinniotetuista MM-hiihtäjistä. Urallaan Poltoranin on napannut kaksi pronssimitalia MM-kisatasolla (Val di Fiemme 2013, parisprintti ja 50 kilometrin perinteinen).

Itävaltalaiset Dominik Baldauf ja Max Hauke sekä virolaiset Andreas Veerpalu ja Karel Tammjärv ovat kaikki myöntäneet veridopingin käytön.

Juttua muokattu 11.3 klo 09.39: Poltoraninin viimeistä suoraa lainausta täsmennetty.

Lue myös:

    Uusimmat