Iivo Niskasen MM-kisoissa lyönyt norjalaistähti lopettaa kauden etuajassa

Martin Johnsrud Sundby päättää maastohiihdon maailmancup-kauden tähän eikä kilpaile tulevana viikonloppuna Kanadan Quebecissä. Norjan hiihtoliitto kertoo asiasta verkkosivuillaan.

– Erinomaisen maailmancupin ja Falunin viikonlopun vahvan toisen sijan jälkeen ilma yksinkertaisesti tyhjeni ilmapallosta. Martin haluaa lopettaa kauden hyvällä fiiliksellä, Norjan hiihtoliitto tiedotti.

Sundby sijoittui Falunissa sunnuntaina 15 kilometrin vapaan hiihtotavan maailmancup-kilpailussa toiseksi. Myös taannoiset Seefeldin MM-kisat menivät norjalaistähdeltä mainiosti: hän voitti MM-kultaa viestistä ja 15 kilometrin perinteisen kisasta, Iivo Niskasen (pronssimitalisti) paraatimatkalta. Lisäksi Sundby nappasi MM-pronssia yhdistelmäkilpailusta.

Sundbyn tavoin muun muassa Iivo Niskanen jää pois Kanadan maailmancupista. Quebecissä miesten ohjelmassa ovat sprintti vapaalla hiihtotavalla, 15 kilometrin yhteislähtö perinteisellä ja 15 kilometrin takaa-ajo vapaalla.