Therese Johaug kyllästynyt vertailuun: "Hän ei ole minä"

Ruotsin Frida Karlsson teki todellisen läpimurron maastohiihdon huipulle Seefeldin MM-kisoissa keväällä. Hänestä on monesti todettu, että hän olisi uusi Therese Johaug. Norjalaistähti on kyllästynyt tähän ja hän on lähettänyt neuvon Karlssonille, kertoo Nettavisen.

Karlsson voitti Seefeldissä kolme MM-mitalia. Hän rikkoi suorituksellaan Johaugin ennätyksen Sapporon MM-kisoista vuodelta 2007 olemalla kaikkein aikojen parhain juniori aikuisten MM-kisoissa. 

– Siitä on tullut aika tylsää. Therese on paras kaikista ja se on selvää, että kaikki meistä, minä mukaanlukien haluamme voittaa hänet. En aio kuitenkaan keskittyä siihen vaan keskityn itseni kehittämiseen ja omien suorituksieni parantamiseen, Karlsson sanoi SVT:lle kuukausi sitten viitaten vertailuun Johaugin kanssa.

Seefeldissä kolme maailmanmestaruutta voittanut Johaug antaa nyt tukensa Karlssonille.

– Fridan täytyy saada olla Frida. Hän ei ole mikään Therese. Se on erittäin tärkeää, että ihmiset eivät yhdistä minua häneen, sillä hänen täytyy saada olla oma itsensä, eikä suinkaan uusi Therese Johaug, Johaug toteaa.

Johaug hehkuttaa ruotsalaista hiihtoa ja sanoo, että tulevaisuudessa tullaan näkemään monia kovia ruotsalaisia kilpakumppaneita. Hän lähettää myös oman vinkkinsä Karlssonille.

– Hän on 19-vuotias ja hänet on heitetty mukaan maailmancupsirkukseen. Siitä seuraa monia asioita. Siinä ei ole kyse vain siitä, että menee suksilla kovaa. Sinun täytyy pystyä toimimaan median, suurten odotusten, sponsoreiden kanssa ja toimit esikuvana, joten sinun täytyy silloin tällöin osallistua rullahiihtokilpailuihin. Mielestäni se on tärkeää, että hän pystyy suojaamaan itseään tästä eteenpäin ja kasvaa sen mukana, Johaug sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat