Norjalaisilta kovaa tekstiä Therese Johaugista: "Aliarvostettu"

Norjan Therese Johaug palasi hirmuisella tavalla hiihtoladulle kilpailukieltonsa jälkeen, kun hän nappasi viime kaudella peräti 11 maailmancupin osakilpailuvoittoa ja kolme MM-kultaa. Norjalaiset hiihtotoimittajat väittävät, että Johaug olisi vieläkin parempi kuin viime kaudella.

– Uskon, että Johaug on parempi kuin vime kaudella. Luulen, että hän tekee ennen joulua parempia suorituksia kovemmalla tahdilla verrattuna viime kauteen. MM-kisojen aikana ja jälkeen hän oli kaukana huippukunnossa, Norjan TV2:n hiihtoasiantuntija Petter S Skinstad sanoi Expressenille.

– Johaug on parempi kuin koskaan aikaisemmin. Hän tulee myös tuottamaan useampia palkintopallisijoituksia Norjan joukkueelle talven aikana, Dagbladetin Öyvind Godö totesi.

Johaug on itse ottanut maltillisesti ensi kauden odotuksien suhteen. Hän on vaikuttaa iloiselta, sillä tällä kaudella ei ole luvassa arvokisoja.

– Se on tietyllä tapaa vapaa vuosi, jos sellaiseksi sitä voi kutsua. Kävin viime kaudella niin monia asioita läpi. Se oli sellainen ylösnousemus, joten uskon, että on hyvä ottaa tämä vuosi niin kuin se on, Johaug sanoi syyskuun lopulla.

Norjalaisten ylivoima on ollut hurjaa viime vuosina. Maailmancupin kokonaiskilpailun viiden viime vuoden aikana on voittanut peräti neljä eri hiihtäjää. VG:n Camilla Vesteng ei usko, että tällä kaudella nähdään trendissä minkäänlaista muutosta.

– Ei, kukaan ei ole edes lähelläkään. Edes ruotsalaiset eivät ole lähellä ollakseen lähellä. Ei kukaan, Vesteng toteaa.

Dagbladetin Godö toteaa, että ympärillä pyörivä maailma ei välttämättä edes ymmärrä, millä tasolla Johaug on oikeasti.

– Hän on urheilijana hiukan aliarvostettu. Sitä sanotaan, että maastohiihto on kansainvälisesti pieni laji. Jos sitäkin miettii, että Johaug voi voittaa yleisurheilun mestaruuskisoissa kultaa ilman erityistä harjoittelua ja voisi ottaa osaa EM-kilpailuihin halutessaan. Se on uskomaton teko ja se osoittaa sen, että parhaimmat hiihtäjät ovat suuria urheilijoita, Godö sanoo.

Maastohiihdon maailmancup käynnistyy Rukalla 29. marraskuuta.

Lue myös:

    Uusimmat