Ruotsin 20-vuotiaalta hiihtotähdeltä tyly kuitti Marit Björgenin neuvolle: "En usko, että sitä pitää miettiä niin paljon"

Norjan jo uransa lopettanut kahdeksankertainen olympiavoittaja Marit Björgen antaa ohjeen todellisen läpimurron maastohiihdon eliittiin viime kaudella tehneelle Frida Karlssonille. Ruotsalainen lyttää kuitenkin Björgenin antaman neuvon.

Karlsson voitti nuorten MM-kisoissa kaksi kultaa ja yhden pronssin viime keväänä. Aikuisten tasolla hän saavutti Seefeldissä värisuoran, yhden kutakin mitalia. Björgen kertoi Sportbladetille, että Karlssonin kehitys on ollut kauden jännittävin asia. Myös Therese Johaug on seurannut mielenkiinnolla Karlssonin otteita.

– Hän pystyy selviytymään siitä. Se on kuitenkin vaikeaa siirtyä junioreista aikuisten tasolle, Johaug totesi.

Björgenin mielestä Karlssonin tulee ottaa ylimääräistä lepoa, jotta hän jaksaa.

– Hänellä on paljon uutta luvassa ja kauden aikana on todella paljon kisoja. Kyse on siitä, että tekee hyvän kilpailusuunnitelman, jossa on myös lepoa, Björgen sanoi.

Karlsson kuittaa kuitenkin Björgenin sanat tylysti.

– Ei, haluan kilpailla. Otan kaikki mahdollisuudet, jotka on saatavilla ja se sopii hyvin minulle, että kilpailen paljon. En usko, että sitä tarvitsee miettiä niin paljon, Karlsson toteaa.

Ruotsalainen ei aio lähteä vertailemaan itseään Johaugin kanssa.

– Sitä ei voi odottaa, että kaikki menee täydellisesti. Minulla täytyy pitää pää kylmänä ja katsoa omia suorituksiani, eikä ajatella niinkään tulosta. Sitä ei voi koskaan tietää, kuinka toiset suorittavat tai kehittyvät, Karlsson kertoo.

Ruotsin naisten maajoukkuevalmentaja Magnus Ingesson kertoo, että kisaviikonloppuja saattaa jäädä väliin. 

– Hänhän on sellainen. Saamme nähdä, kuinka asiat lähtevät etenemään. Se on sama kaikkien hiihtäjien kohdalla. Kausi on pitkä ja meidän tulee mahduttaa harjoitusjaksoja siihen, joten urheilijoita voi olla sivussa, Ingesson toteaa.

Maastohiihdon maailmancup käynnistyy 29. marraskuuta Rukalla.

Lue myös:

    Uusimmat