Therese Johaug kieltäytyy uudesta nöyryytyksestä – Ruotsista tylyt terveiset Norjaan: ”Onkohan kenelläkään pokkaa?”

Hiihdon MM-kisojen alkuun on aikaa tasan kuukausi. Ruotsin naishiihtäjät aloittivat jo kilpakumppaneidensa psyykkauksen.

Ruotsin naiset puolustavat Oberstdorfissa kultamitalia pariviestistä ja viestistä. Ennen kahden vuoden takaisia MM-kisoja Norja oli vienyt naisten viestikullan neljissä MM-kisoissa peräjälkeen.

Seefeldissä Charlotte Kalla nykäisi kolmannella osuudella 18,8 johtomarginaalin Norjan viestinviejään Astrid Jacobseniin. Viimeisellä osuudella Therese Johaug onnistui ajamaan Stina Nilssonin kiinni, mutta Ruotsin sprinttitykki tyrmäsi Jogauhin loppukirissä, ja Ruotsi vei kultamitalin 3,1 sekunnin marginaalilla.

Nyt Johaug on kieltäytynyt hiihtämästä viestin ankkuriosuutta välttääkseen vastaavan nöyryytyksen. Tiedossa on, ettei Johaugin kirikyky ole lähellekään parhaiden sprinttereiden luokkaa.

Ruotsissa taas on kirikykyisistä sprinttereistä suorastaan runsauden pulaa. Hyvästä esimerkistä käy se, että maailmancupissa on hiihdetty tällä kaudella kolme sprinttiä, jossa ruotsalaiset ovat olleet mukana, ja näistä kahdessa Ruotsi on vienyt kolmoisvoiton. Linn Svahn on ollut ykkönen kolme kertaa.

– Onkohan kenelläkään pokkaa lähteä ankkuriosuudelle? Frida Karlsson sivaltaa tulevaa MM-viestiä silmällä pitäen Aftonbladetissa.

– Meillä on monta hiihtäjää, jotka voivat vetää superhyvän ankkuriosuuden. Luulen, että kaikki muut tärisevät viimeisen osuuden alkaessa.

Norjalla on vielä hyvin aikaa löytää sopiva menijä ankkuriosuudelle, sillä naisten MM-viesti käydään 4. maaliskuuta.

Lue myös:

    Uusimmat