Norja härnää Ruotsia Therese Johaugin odottamattomalla viestiroolilla – Suomi mitalijahtiin tutulla järjestyksellä

Krista Pärmäkoski uskoo Suomen viestinaisten taistelevan MM-pronssista 1:38
Krista Pärmäkoski ennakoi viesti MTV Urheilulle.

Norjalaistähti Therese Johaug hiihtää ensi kertaa arvokisaurallaan ankkurina, kun Seefeldin MM-kilpailuissa mitellään naisten viesti torstaina. Suomen joukkue sivakoi odotetulla järjestyksellä Laura Mononen–Krista Pärmäkoski–Riitta-Liisa Roponen–Eveliina Piippo.  

Norja ja Ruotsi ovat viestin kuumimmat suosikit, ja maiden välillä on nähty keskiviikkona kuumaa taktikointia. 

Ruotsi ilmoitti keskiviikkoiltana, että se hiihtää viestissä järjestyksellä Ebba Andersson, Frida Karlsson, Charlotte Kalla ja Stina Nilsson

Johaug on hiihtänyt lukuisissa arvokisoissa Norjan kakkososuuden perinteisellä, ja niin uskottiin käyvän nytkin. Ruotsi ajatteli vastaavansa Johaugin vetoon 19-vuotiaan Karlssonin panoksella. Kaksikko taisteli tiukasti 10 kilometrin perinteisen maailmanmestaruudesta tiistaina, mutta Johaug vei lopulta voiton. 

Norja on kuitenkin tehnyt yllätysvalinnan, sillä se kisaa huomenna järjestyksellä Heidi Weng, Ingvild Flugstad Östberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen ja Johaug. Tämä on Johaugille uran ensimmäinen komennus arvokisaviestin ankkurina.  

– Odotimme Nilssonin ankkuroivan Ruotsia, ja paras asia on hieman horjuttaa häntä henkisesti etukäteen, norjalaisluotsi Geir Endre Rogn kommentoi VG:lle viitaten Nilssonin loistavaan loppukiriin. 

– En usko, että Stina on kovin iloinen Theresen kohtaamisesta ankkurina. Hänen on varauduttava maitohappoihin ja vaikeuksiin yrittäessään roikkua Theresen perässä, Rogn jatkaa. 

Johaug on valmis haasteeseen. 

– Siitä tulee jännittävää. Annan kaikkeni. Päädyimme siihen, että tämä olisi paras kokoonpano, Johaug kommentoi Expressenin mukaan

Hiihtoliitto ilmoitti Suomen järjestyksestä keskiviikkoiltana klo 20.30. MM-viestinelikko otti kolmossijan maailmancupin kisassa Ulricehamnissa tammikuun lopulla

Viestikisa alkaa klo 14. 

Lue myös:

    Uusimmat