Therese Johaugilta karu paljastus: "Se ei merkitse enää minulle niin paljon"

Sotshin talviolympialaiset saattavat jäädä Therese Johaugin viimeisiksi. Hän kertoo VG:n haastattelussa, että on epäileväinen Pekingin vuoden 2022 talviolympialaisten suhteen.

Mikäli Johaug lopettaisi ennen seuraavia talviolympialaisia, jäisi häneltä yksi suurimmista merkkipaaluista saavuttamatta. Norjalaistähti on voittanut olympiakultaa viestissä ja hänellä on useita henkilökohtaisia hopea- sekä pronssimitaleja. Henkilökohtainen olympiakulta puuttuu Johaugilta eikä hän ole varma, aikooko panostaan kahden ja puolen vuoden päässä häämöttäviin seuraaviin talviolympialaisiin.

– Ei, en ole varma siitä. Se voi olla, että niin tapahtuu. Se ei ole kuitenkaan niin, että istuisin tässä nyt ja se olisi varmaa, Johaug sanoo.

Johaugilta jäi viime olympialaiset Pyeongchangissa väliin dopingista aiheutuneen kilpailukiellon takia. Olympiakulta ei ole hänelle enää yhtä tärkeä kuin ennen.

– Minusta tuntuu siltä, että se ei merkitse yhtä paljon kuin ennen. Tärkeintä on, että voin hyvin ja olen sinut tekemisieni kanssa, Johaug toteaa. 

Viime kaudella hiihdon maailmancupia dominoinut Johaug ei lupaa sen enempää kuin, että aikoo panostaa tulevaan talveen. 

– Olen kokenut niin paljon, joten silloin kun tiedän, että se on tarpeeksi, niin silloin yksinkertaisesti vain luovutan, Johaug kertoo.

Maajoukkueen valmentaja Ole Morten Iversen sanoo, että motivaatiota täytyy olla riittävästi, jotta voi panostaa pitemmälle.

– Therese tulee pikkuhiljaa vanhemmaksi ja se on hänelle sallittua ajatella tulevaa. Olen aika varma siitä, että fysiologisesti ja fyysisesti hän voi jatkaa vielä monta vuotta. Hänellä on keho, joka kestää vielä useamman vuoden. Hän ei ole koskaan kipeä tai loukkaantunut, joten hän voi voittaa vielä paljon. Silloin hänen päänsä pitää toki olla mukana, Iversen toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat