Therese Johaug vihjailee jo paluulla kisaladuille

34-vuotias Therese Johaug päätti uransa viime keväänä, mutta nyt hän vihjailee mahdollisella paluulla MM-kotikisoihin 2025.

Johaug sai toistaiseksi uralleen loistavan päätöksen voitettuaan kolme henkilökohtaista olympiakultaa Pekingissä. Norjalainen kertoi Expressenille, että päätös lopettaa oli täysin oikea. 

– Olen 34-vuotias ja minusta tuntuu, että elämässä on muutakin kuin pelkkä urheilu. Minulla on ollut valtavasti tuuria ja olen ollut etuoikeutettu, kun olen saavuttanut kaiken, mitä huippu-urheilija voi saavuttaa, Johaug sanoi.

– Olen todella tyytyväinen elämään. Jos en olisi lopettanut viime keväänä, olisin katunut sitä nyt. Se on mukava tunne. Mutta minun täytyy myöntää, että tunnen tietynlaista menetystä. Minulla on ikävä joukkuetta, leirejä ja ympäristöä. Samanaikaisesti sisälläni oleva tunne sanoo päätöksen olleen oikea, Johaug jatkoi.

Vaikka norjalainen on iloinen uransa päättymisestä, on kuitenkin paluu mahdollinen. Vuoden 2025 MM-kisat järjestetään Norjan Trondheimissa ja Johaug on hyvin tietoinen tästä.

– Ajattelin viime keväänä, että hiihtäisin vielä yhdet MM-kisat. Mutta sitten Trondheimin MM-kisat olisivat olleet liian lähellä ja lopettaminen olisi tuolloin saattanut olla paljon vaikeampaa. Silloin tunsin, että nyt on oikea aika lopettaa. Se ei ole kuitenkaan laitonta tehdä paluu Trondheimin MM-kisoihin, jos minusta tuntuu siltä, Johaug päätti.

Maastohiihdon maailmancup käynnistyy 25. marraskuuta Rukalla. Ennen Trondheimia maailmanmestaruuskilpailut kisataan Planicassa ensi vuonna.

Lue myös:

    Uusimmat