Mainos

Therese Johaug paljastaa tulevaisuuden suunnitelmansa: "Ajatus siitä on takaraivossani"

8:28
Videolla Tulosruudun raportti Quebecin hiihdoista.

Hiihtolajien MM-kilpailuissa Seefeldissä kolme kultaa ja yhden hopean voittanut Norjan Therese Johaug kertoi Dagbladetilla, että aikoo tehdä merkittäviä muutoksia tulevaisuutta varten.

Johaug pääsi mukaan sprinttien erävaiheeseen viidesti kuudessa viimeisessä kilpailussa ennen kilpailukieltoaan. Tällä kaudella hän on osallistunut kahteen sprinttiin. Kauden toisessa kilpailussa Lillehammerissa Johaug karsiutui erävaiheesta ja hän osallistui sprinttiin toisen kerran vasta kauden viimeisessä kisassa Quebecissä, jossa pääsi toiseksi viimeisenä mukaan alkueriin, mutta jäi lopulta sijalle 25. 

Hiihtotähti aikoo tehdä muutoksia ensi kautta varten, jolloin kisakalenterissa ei ole arvokisoja. Sunnuntaina päättyvän kauden täysi fokus oli ollut täysin MM-Seefeldissä. 

– Ensi kaudesta tulee jännittävä, kun ei ole arvokisoja ja on enemmän toureja. Silloin keskittymiseni täytyy muuttua. Minun täytyy olla enemmän mukana sprinteissä ja parantaa tuloksiani niissä, Johaug sanoo.

Hän sanoo, että nykyään on vaikeampaa ottaa maailmancupin pisteitä sprinteistä. 

– Se on muuttunut sillä tavalla, että nykyään toiset ovat selvästi sprinttereitä ja toiset pitkän matkan hiihtäjiä. Sinä erikoistut jompaankumpaan. Siitä ei ole montaa vuotta, kun Marit (Björgen) ja Kovalczyk (Justyna) hallitsivat molempia kilpailumuotoja. Sprintin taso on korkeampi kuin koskaan, Johaug toteaa.

Hän on myös aloittanut erityisvalmistelut seuraavaa päätavoitetta varten. Pekingin olympialaiset käydään kolmen vuoden kuluttua ja kilpailut tullaan käymään 1800 metriä merenpinnan yläpuolella, joka tarkoittaa, että kilpailujen olosuhteet tulevat olemaan erilaiset kuin maailmancupin kisoissa. 

Siihen täytyy valmistautua erityiseen tarkasti ja valmistelujen tulee alkaa mahdollisimman ajoissa. 

– Pekingin olympialaiset ovat mielessäni. Sinne on vielä kolme vuotta, mutta ajatus siitä on takaraivossani. Se tarkoittaa sitä, että minun tulee lisätä korkeusharjoituksia ja valmistautua kisoihin siellä, Johaug kertoo. 

– Minulla ei ole henkilökohtaista olympiakultamitalia. Se on tavoite, mutta se vaatii kovaa harjoitusta ja motivaatiota, Johaug jatkaa.

Norjalainen sanoo, että motivaatio on hyvällä tasolla, mutta ei kuitenkaan ole varma, mikäli se on yhtä hyvä kuin Seefeldissä.

– Kyllä, hmm, kyllä, hmm. Vaikea sanoa, en ole ajatellut sitä niin paljon, Johaug naurahtaa. 


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja