Therese Johaug avautuu keskustelustaan Charlotte Kallan kanssa: "Hän saa yrittää välttää kaiken mustamaalaamista"

Ruotsin hiihtotähti Charlotte Kallalla on ollut vaikeuksia tulevan maastohiihtokauden alla. Therese Johaug on nyt antanut tukensa ruotsalaiselle, kertoo Expressen.

Kaksikko asuu samassa hotellissa Val Senalesissa ja he ovat päässeet keskustelemaan toistensa kanssa aiheesta. Kallalle viime kauden päätös oli vaikea ja vaikeudet ovat jatkuneet läpi kesän sekä syksyn. Kalla on pysynyt terveenä, mutta keho ei reagoi toivotulla tavalla.

– Olen ollut todella epävarma sen suhteen, missä olen tällä hetkellä. Valehtelisin, jos väittäisin, että tämä ei olisi ollut raskasta, Kalla sanoi Expressenille.

Kalla on nyt Ruotsin joukkueen mukana Italian Val Senalesissa ja paikalla on myös Norjan maajoukkue, joka asuu jopa samassa hotellissa.

– Olen ehtinyt täällä puhumaan Charlotten kanssa. Ymmärsin, että hänellä on ollut hiukan vaikeaa kesän ja syksyn aikana. Se on tärkeää, että kuuntelee itseään ja muistaa, minkälaiset edellytykset itsellä on. Se on täysin toinen asia harjoitella kesän ja syksyn aikana sekä kilpailla talvella sukset jalassa. Se kaikki voi purkautua yhtäkkiä. Hän saa yrittää välttää kaiken mustamaalaamista, Johaug sanoo.

Johaug kertoi Sportbladetille kuinka on tsempannut Kallaa eteenpäin.

– Siinä on kyse tuen ja vinkkien antamisesta. Pitää myös yrittää saada hänet rentoutumaan. Yritän kertoa hänelle, että kausi on pitkä ja vaikka ensimmäisessä kisassa ei tulisi onnistumista, niin kisoja on paljon jäljellä. Hiihdämme maaliskuuhun saakka, Johaug toteaa.

– Charlotte on tärkeä lajillemme. Hän on ollut huipulla monta vuotta. Toivon todella, että hän löytää jälleen hyvän vireen, Johaug päättää.

Maastohiihdon maailmancup käynnistyy 29. marraskuuta Rukalla.

Lue myös:

    Uusimmat