Therese Johaug avautuu geeneistään – vahva tahto menestyksen takana

5:38
Videolla Tulosruudun raportti Johaugin edellisestä maailmancupin kisasta Falunista.

Norjan maastohiihdon supertähti Therese Johaug avautui Dagbladetin haastattelussa, että mikä on hänen menestyksensä takana. Johaugin mukaan kyse on vahvasta tahdosta.

Viime vuodet hiihtolatuja hallinnut Johaug kertoo, että ei ole helppoa selittää, miksi hänestä on tullut niin hyvä. Norjalainen nostaa esille erityisesti oman tahtotilansa.

– Geenini ovat hyvä yhdistelmä isää ja äitiä. Olen kuitenkin ylipäätänsä lujatahtoinen ja päättäväinen. Se on piilevää perheessämme. Vanhempani eivät ole urheilleet korkealla tasolla, mutta heillä on tahtoa ja rohkeutta. Sillä pääsee jo pitkälle, Johaug sanoo.

Johaugin mielestä vahva tahto on tärkeintä urheilussa. Norjalainen kertoo, että huomasi erityisen tahtonsa, kun oli 5-6-vuotias.

– Rakastin olla ulkona hiihtämässä. Puskin itseäni eteenpäin, vaikka hävisin. Sen voi havaita koulussa ja muissa aktiviteeteissani. Pienenä tyttönä minulla oli paljon vauhtia ja olin täynnä energiaa. En voinut koskaan istua paikoillani. Rakastin olla aktiivinen, Johaug kertoo.

32-vuotias norjalainen on napannut urallaan kymmenen maailmanmestaruutta ja kolme olympiamitalia (yksi kulta). Seuraavaksi Johaugilla on sauma kartuttaa mitalitilastoaan Oberstdorfin hiihtolajien MM-kilpailuissa, jotka käynnistyvät 24. helmikuuta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja